Παρασκευή 22 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Συγκεντρώσεις - εκδηλώσεις ΚΟ του ΚΚΕ
Σήμερα, Παρασκευή

-- Η ΚΟΒ Ασπρων Χωμάτων του ΚΚΕ διοργανώνει προβολή της ταινίας «Ludlow, οι Ελληνες στους πολέμους του άνθρακα», στην πλατεία του Αη Γιάννη, στις 9 μ.μ.

Αύριο, Σάββατο

-- Η ΚΟΒ Θέρμου και η ΚΟΒ Τριχωνίδας, στις 8 μ.μ., διοργανώνουν εκδήλωση στην κεντρική πλατεία του Θέρμου, για τη Μάχη της Προστοβάς που έδωσε ο ΔΣΕ, 24/12/1947. Θα μιλήσει ο Μανώλης Ποσοτίδης, μέλος του Γραφείου της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ.

-- Η ΤΕ Λέσβου του ΚΚΕ πραγματοποιεί συγκέντρωση στην πλατεία αγοράς της Αγιάσου, στις 8.15 μ.μ. Θα μιλήσει η Μαρία Κομνηνάκα, μέλος της ΤΕ Λέσβου.

Την Κυριακή 24/7

-- Η ΚΟΒ Ιθάκης διοργανώνει εκδήλωση στις 8 μ.μ. στο Βαθύ με θέμα «Η συμβολή του ΚΚΕ στους αγώνες του ναυτεργατικού κινήματος». Θα μιλήσει ο Γ. Τούσσας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Στο χώρο θα λειτουργούν έκθεση για το ναυτεργατικό κίνημα, έκθεση για τον ΔΣΕ και βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής».

-- Η ΚΟ Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνης του ΚΚΕ πραγματοποιεί συγκέντρωση με θέμα «Πολιτικές εξελίξεις - Διεθνής επικαιρότητα και η πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ», στις 11 π.μ., στο καφενείο «ο Πλάτανος» στις Μέλαμπες. Θα μιλήσει ο Μανώλης Συντυχάκης, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Κρήτης του ΚΚΕ και βουλευτής Ηρακλείου του Κόμματος.

-- Εκδήλωση στην Κουνινά Αιγιάλειας, στις 8 μ.μ., με θέμα τους Κουνινιώτες μαχητές και μαχήτριες του ΔΣΕ. Θα μιλήσει ο Χρήστος Λαϊνάς, μέλος της ΤΕ Υπαίθρου Αχαΐας.

-- Η ΚΟΒ Καμμένων Βούρλων της ΤΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ διοργανώνει σύσκεψη για τις πολιτικές εξελίξεις και την πρόταση του ΚΚΕ, στις 7.30 μ.μ., στην ταβέρνα «Παράδεισος» στο Ασπρονέρι.

Τη Δευτέρα 25/7

-- Η ΚΟΒ ΕΒΕ της ΤΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ πραγματοποιεί στις 7 μ.μ., στην Αίθουσα της Ομοσπονδίας των ΕΒΕ (Οθωνος 3), εκδήλωση με θέμα «Καπιταλιστική κρίση και ανάπτυξη, τις πληρώνουν ακριβά οι αυτοαπασχολούμενοι και οι οικογένειές τους. Η ανάγκη οργάνωσης της πάλης και της Λαϊκής Συμμαχίας. Η πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ». Θα μιλήσει ο Θανάσης Τζίμας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Η ΤΕ Κορινθίας του ΚΚΕ διοργανώνει στις 7.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου, εκδήλωση παρουσίασης της έκδοσης με τα υλικά της Διημερίδας της ΚΕ του ΚΚΕ με θέμα «Η εμφάνιση της εργατικής τάξης, ο ρόλος της στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες στον 20ό αιώνα και η στρατηγική του ΚΚΕ». Θα μιλήσει ο Δημήτρης Ξεκαλάκης, μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ. Στο χώρο θα υπάρχει έκθεση από σημαντικές στιγμές του εργατικού κινήματος στην Κορινθία και φωτογραφικά ντοκουμέντα από εργοστάσια της περιοχής.

-- Στις 8 μ.μ., στην αίθουσα των ΚΑΠΗ Αγυιάς (Ν. Καζαντζάκη 21), η ΚΟΒ Αρκτικού Διαμερίσματος Πάτρας του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση για τα 70χρονα του ΔΣΕ, με παρουσίαση του άρθρου του Κ. Σκολαρίκου «Η στρατηγική του ΚΚΕ και ο αγώνας του ΔΣΕ», από την έκδοση του Τμήματος Ιστορίας για τον ΔΣΕ. Θα μιλήσει ο Παναγιώτης Αλεξανδρόπουλος, μέλος του ΤΓ Πάτρας. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί έκθεση αφιερωμένη στον ΔΣΕ.

Την Τρίτη 26/7

-- Στις 7 μ.μ., στο Βουτά Σελίνου, η ΤΕ Υπαίθρου Χανίων του ΚΚΕ και η ΤΟ Χανίων της ΚΝΕ διοργανώνουν εκδήλωση για να τιμηθούν οι νεκροί της Μάχης του Βουτά, οι εκτελεσμένοι και δολοφονημένοι αγωνιστές του ΔΣΕ από την περιοχή του Σελίνου. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει ανέγερση μνημείου, ομιλία, προβολή βίντεο και παρουσίαση ιστορικών στοιχείων για τους τιμώμενους.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org