Παρασκευή 22 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΟΥΛΗ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ
Πάντα διαθέσιμος... «με όρους»

Οι ανάγκες του κεφαλαίου ήταν πίσω από όσα ανέφερε ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης. Ξεκαθαρίζοντας ότι πρόκειται για κόμμα - δεκανίκι του συστήματος, ανέφερε ότι όποτε χρειαστεί το κόμμα του να στηρίξει αντιλαϊκή κυβέρνηση θα το κάνει.

Μάλιστα, προσπαθώντας να δώσει απάντηση στα περί «ακυβερνησίας» που προβάλλει η ΝΔ είπε χαρακτηριστικά: «Γιατί θα μείνει ακυβέρνητη η χώρα; Τον Σεπτέμβρη θα άφηνα εγώ τη χώρα ακυβέρνητη; Απλά θα έβαζα όρους», ενώ πρόσθεσε ότι «δεν είναι ανάγκη εξάλλου να ορκίζεται κυβέρνηση, την επομένη των εκλογών. Μπορεί να μεσολαβεί ένα 20ήμερο διαβουλεύσεων, κατάστρωσης ενός εθνικού σχεδίου δράσης».

Χρησιμοποίησε, επίσης, το αποπροσανατολιστικό επιχείρημα της κυβέρνησης ότι τάχα «η χώρα χρεοκόπησε από τις αυτοδύναμες κυβερνήσεις», ενώ χαρακτήρισε τη ΝΔ «ανώριμη και αμετανόητη. Δεν μπορεί να πιάσει τα μηνύματα της εποχής».

Παράλληλα, δείχνοντας ότι η Ενωση Κεντρώων «θέλει» οικουμενικές κυβερνήσεις και κυβερνήσεις συνεργασίας για να περνάνε οι αξιώσεις του κεφαλαίου, ρώτησε τη ΝΔ αν γίνει κυβέρνηση αν θα μπορέσει να «κόψει τις συντάξεις των πλουσίων» όπως «είχαν το σθένος να το κάνουν στην Αυστραλία», επαναφέροντας το ζήτημα των εισοδηματικών κριτηρίων για να μπορεί ένας εργαζόμενος να πάρει σύνταξη...

«Με το Μητσοτάκη ή το Σαμαρά είχε έρθει έστω μία επένδυση;» ρώτησε, αβαντάροντας ουσιαστικά τις αντίστοιχες συγκρίσεις με τους προκατόχους της που κάνει συστηματικά η σημερινή κυβέρνηση, με το λαό μόνιμα χαμένο...

Αναπαράγοντας, εξάλλου, και την κριτική της κυβέρνησης απέναντι στο ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, ότι γίνονται «ουρά» της ΝΔ, ο Β. Λεβέντης ανέφερε ότι «αυτό που ιστορικά θα μείνει στίγμα, είναι η ψήφος των φιλοκεντρώων» κομμάτων, καλώντας την Φ. Γεννηματά να «αναλάβει τις ευθύνες της, όταν στις εκλογές θα κάνει το γύρο του θριάμβου η ΝΔ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αξιώνει ακόμα πιο βάρβαρη αντιλαϊκή επίθεση(12/5/2016)
Θέλει ισχυρή κυβέρνηση για να υπηρετεί καλύτερα το κεφάλαιο(30/3/2016)
Από το Προσφυγικό... στην οικουμενική(26/2/2016)
Εκφράζοντας ανοιχτά στόχους του κεφαλαίου(9/12/2015)
Σε ετοιμότητα να προσφέρει στήριξη στην κυβέρνηση(28/11/2015)
«Λαγός» και στην εισαγωγή εισοδηματικών κριτηρίων για τις συντάξεις(17/10/2015)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org