Τρίτη 8 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΙΩΤΙΑ
Μεγάλες καταστροφές από τη φωτιά στον Ορχομενό

STAR ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Μάχη με τις φλόγες έδωσαν όλη τη νύχτα προχτές, αλλά και χτες το πρωί, οι πυροσβεστικές δυνάμεις σε Φθιώτιδα και Βοιωτία, για να θέσουν σε έλεγχο τα πύρινα μέτωπα.

Λίγο μετά τις 9 χτες το πρωί όλες οι πύρινες εστίες ελέγχθηκαν. Την ίδια στιγμή, τραγικός ήταν ο απολογισμός στην περιοχή του Ορχομενού, καθώς καταστράφηκαν αρκετές εκτάσεις και γεωργικο - κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, χωρίς όμως οι καταστροφές να επεκταθούν σε κατοικημένες περιοχές. Από το πρωί στην περιοχή του Ορχομενού, γίνονταν πτήσεις εναέριων μέσων που έσβηναν και τις τελευταίες εστίες. Από το μεσημέρι της Κυριακής, που ξέσπασε η φωτιά, πήρε αμέσως μεγάλες διαστάσεις και στην περιοχή συγκεντρώθηκαν πυροσβεστικές δυνάμεις από όλη την κεντρική Ελλάδα.

Για τις επτά πυρκαγιές που ξέσπασαν στην περιοχή του δήμου Αμφίκλειας - Ελάτειας οι πληροφορίες από την Πυροσβεστική κάνουν λόγο για εμπρησμό. Ο πύρινος εφιάλτης στο συγκεκριμένο δήμο ξεκίνησε το απόγευμα της Κυριακής με μια φωτιά στο χωριό Μόδι, την οποία πρόλαβαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις να σβήσουν πριν πάρει έκταση. Αμέσως μετά, υπήρξε μια μικρότερη φωτιά στην Αμφίκλεια που επίσης πρόλαβαν να σβήσουν οι πυροσβέστες, αλλά και τα πυροσβεστικά οχήματα του δήμου. Λίγο πριν τις τρεις τα ξημερώματα εκδηλώθηκε νέα φωτιά στο ίδιο χωριό, η οποία πήρε μεγάλες διαστάσεις και μάλιστα «οι φλόγες φαίνονταν από τη Λιβαδειά», όπως σημείωναν πυροσβέστες. Πυροσβεστικές δυνάμεις από τη Λαμία και τη Φωκίδα μπόρεσαν να περιορίσουν την πυρκαγιά πριν πάρει έκταση. Εκείνη την ώρα και ενώ οι πυροσβέστες βρίσκονταν σ' αυτό το μέτωπο της φωτιάς, έξι χιλιόμετρα μακριά, στους Ξυλικούς ξέσπασε νέα πυρκαγιά σε δύσβατη περιοχή με συνέπεια οι δυνάμεις κατάσβεσης να τρέχουν να προλάβουν και εκεί. Και ενώ οι άντρες της Πυροσβεστικής προσπαθούσαν να ανασυνταχθούν ξέσπασαν άλλες τρεις μικρότερες φωτιές στην περιοχή της Αμφίκλειας και άλλη μια πέντε χιλιόμετρα δυτικά στο Πολύδροσο Φωκίδας. Αμέσως συγκεντρώθηκαν δυνάμεις στην περιοχή, αφού μεταφέρθηκαν πυροσβεστικά οχήματα ακόμη και από το Καρπενήσι. Με το πρώτο φως της μέρας οι πυροσβεστικές δυνάμεις επίγειες και εναέριες κατάφεραν να ελέγξουν όλες τις εστίες.


STAR ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ