Τρίτη 8 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2015
ΠΑΣΟΚ
Ψάχνει «δυνατή πλειοψηφία» για τις «αναγκαίες αλλαγές»

Με στόχους την τρίτη θέση, τη συμμετοχή τους στο νέο κυβερνητικό σχήμα, και την ταχεία προώθηση των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, η οποία τάχα θα φέρει «βελτίωση» του μνημονίου, κινούνται στο ΠΑΣΟΚ.

Οπως είπε χαρακτηριστικά η Φ. Γεννηματά, μιλώντας στο «Πρώτο Θέμα», ένα από τα διακυβεύματα των εκλογών είναι «το αν μετά τις εκλογές, με την ψήφο του ελληνικού λαού, θα μπορέσει να σχηματιστεί μια κυβέρνηση της ευρύτατης δυνατής πλειοψηφίας των φιλοευρωπαϊκών πολιτικών δυνάμεων». Επέμεινε ότι «η χώρα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα» και ζήτησε «να σταματήσει η αβεβαιότητα και η αστάθεια, να αναλάβει επιτέλους ο πολιτικός κόσμος τις ευθύνες του. Να προχωρήσουν οι αναγκαίες για τη χώρα αλλαγές πέρα και έξω από προαπαιτούμενα και μνημόνια, ώστε με την ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας, να βελτιωθούν δυσβάσταχτοι όροι του 3ου μνημονίου που υπέγραψε ο κ. Τσίπρας».

Αναφερόμενη, εξάλλου, στην εκλογική συνεργασία ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, έβαλε στόχο τη «διαμόρφωση του τρίτου εναλλακτικού προοδευτικού πόλου στην πολιτική ζωή. Ενα πατριωτικό και ευρωπαϊκό δημοκρατικό προοδευτικό ρεύμα, με αναφορές στο δημοκρατικό σοσιαλισμό, την κεντροαριστερά, την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία. Ενας ισχυρός πολιτικός φορέας στο χώρο μεταξύ της συντηρητικής ΝΔ και της ιδεοληπτικής αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ