Τρίτη 8 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2015
Συνεχίζεται σήμερα η δίκη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής

Επαναλαμβάνεται σήμερα, μετά τις διακοπές του καλοκαιριού, στις φυλακές Κορυδαλλού, η δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η αίθουσα στο Εφετείο για τη μεταφορά της δίκης, όπως έχει ζητήσει η Πολιτική Αγωγή, θα είναι έτοιμη περί τα τέλη του μήνα. Στη δικογραφία και το κατηγορητήριο έχουν ενταχθεί μια σειρά άγριες εγκληματικές πράξεις, που διαπράχθηκαν με συντονισμό, οργάνωση και καθοδήγηση από την ηγεσία της οργάνωσης, με προεξέχουσα τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, οι δολοφονικές επιθέσεις εναντίον μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα, εναντίον Αιγυπτίων αλιεργατών στο Πέραμα, η δολοφονία του Πακιστανού εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα, οι επιθέσεις στους κοινωνικούς χώρους «Συνεργείο» στην Ηλιούπολη και «Αντίπνοια» στα Πετράλωνα, η επίθεση στο 16χρονο μαθητή Λυκείου στο Π. Φάληρο, επιθέσεις σε καταστήματα και κοινότητες μεταναστών κ.ά. Για κάποια από αυτά τα εγκλήματα έχουν ήδη υπάρξει καταδίκες και τώρα εξετάζονται εκ νέου, κάτω από το πρίσμα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

Αξίζει να τονιστεί ότι στο χρονικό διάστημα των 4 μηνών και 20 ημερών περίπου από την έναρξη της διαδικασίας (12 Μάη) έχουν γίνει 14 συνεδριάσεις, εκ των οποίων οι δύο δεν ολοκληρώθηκαν λόγω αναβολής. Μέχρι και σήμερα έχει αναγνωστεί ο κατάλογος των μαρτύρων, έχει οριστεί η Πολιτική Αγωγή και σε αυτή τη φάση το δικαστήριο συζητά επί των ενστάσεων που έχουν καταθέσει οι υπερασπιστές των χρυσαυγιτών.

Χτες, οι δικηγόροι της Πολιτικής Αγωγής των Αιγυπτίων αλιεργατών παρουσίασαν 20 καταδικαστικές αποφάσεις για την εγκληματική δράση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής (π.χ. για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του φοιτητή, μέλους του ΚΣ της ΕΦΕΕ, Δημήτρη Κουσουρή, το 1998). Οι αποφάσεις, όπως ειπώθηκε, δίνουν την εικόνα της εγκληματικής δράσης της οργάνωσης και τον τρόπο δράσης της.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ