Τρίτη 8 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2015
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Οι εκλογές να δείξουν ότι ο λαός κάνει ένα βήμα μπροστά

Στη βιβλιοθήκη της Βουλής, που στεγάζεται στο παλιό Καπνεργοστάσιο της οδού Λένορμαν, περιόδευσε χτες η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του Κόμματος.

Αφού ξεναγήθηκε στους χώρους της βιβλιοθήκης και ενημερώθηκε για τις υπηρεσίες που παρέχονται, τις εργασίες που γίνονται για την ψηφιοποίηση του πλούσιου αρχειακού υλικού και για τις συλλογές που φιλοξενούνται στο κτίριο, μίλησε σε εργαζόμενους καλώντας τους να ψηφίσουν το ΚΚΕ, ώστε «οι εκλογές να δείξουν ότι ο λαός κάνει ένα βήμα μπροστά». Η Αλέκα Παπαρήγα ενημερώθηκε επίσης για τις ελλείψεις σε προσωπικό και τις επιπτώσεις τους στην απρόσκοπτη λειτουργία της βιβλιοθήκης, όπου πολλοί από τους εργαζόμενους είναι συμβασιούχοι ή σπουδαστές που κάνουν πρακτική άσκηση, επομένως δεν είναι μόνιμοι.

Οπως είπε η Αλέκα Παπαρήγα, οι εργαζόμενοι μπροστά στην κάλπη πρέπει να σκεφτούν και να αποφασίσουν με βάση τη γενική πολιτική γραμμή των κομμάτων και όχι κάποιες αιχμές. Για παράδειγμα, αναφέρθηκε στα συνθήματα των άλλων κομμάτων, όπως το «πάμε μπροστά», σημειώνοντας: «Το μπροστά είναι η ριζική ανατροπή. Ομως στο χθες δεν υπάρχει μόνο το "κατεστημένο". Υπάρχει και η πάλη του λαού και ορισμένες κατακτήσεις... Το παρελθόν έχει και κατακτήσεις, η εμπειρία της πάλης και ιδιαίτερα των πιο ριζοσπαστικών δυνάμεων δεν μπορεί να φύγει από τη μέση»...

Υπάρχει άλλος δρόμος για το λαό

Συνομιλώντας με τους εργαζόμενους, η επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚΚΕ ανέδειξε ότι σήμερα, πολύ περισσότερο από πριν, η λύση των καθημερινών καυτών προβλημάτων των εργαζομένων εξαρτάται από τη γενική πολιτική. Οπως είπε «σήμερα, δύο δρόμους έχει ο λαός: Αυτός που περπατάμε και στο παρελθόν και τώρα, όπου η ανάπτυξη, ο πλούτος που παράγει ο λαός είναι στα χέρια των καπιταλιστών, άρα το κριτήριο είναι το καπιταλιστικό κέρδος. Και υπάρχει και ο άλλος δρόμος αγώνα και πάλης που οδηγεί το λαό να γίνει ιδιοκτήτης του πλούτου που έχει η χώρα... Βεβαίως οι εκλογές δε θα λύσουν αυτό το ζήτημα, αυτό είναι προϊόν πάλης και δημιουργίας προϋποθέσεων ανατροπής. Αλλά ο λαός πρέπει να έχει στο νου του ότι υπάρχει άλλος δρόμος. Και αλλιώς παλεύεις για τα καθημερινά προβλήματα, αλλιώς ασκείς πίεση για τα καθημερινά ζητήματα όταν οι άλλοι βλέπουν ότι υπάρχει ένα κίνημα που τραβάει μπροστά και δε φοβάται τη ρήξη ή εν πάση περιπτώσει προβληματίζεται και αλλιώς όταν βάζεις διεκδικήσεις χωρίς να συγκρούεσαι με τη γενική πολιτική...».

Η Αλέκα Παπαρήγα συζητώντας με τους εργαζόμενους υπογράμμισε ότι ακόμα και αν έρθει η καπιταλιστική ανάκαμψη, η κατάσταση των εργαζομένων δεν πρόκειται να επανέλθει στο 2009, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι κανένα κόμμα, εκτός του ΚΚΕ, δεν διεκδικεί την επιστροφή των απωλειών που είχε ο λαός. «Κυβέρνηση θα βρουν, μην ανησυχείτε καθόλου», σημείωσε και πρόσθεσε: «Το θέμα είναι ποια αντιπολίτευση θα υπάρχει, και στη Βουλή και στο λαό. Η Χρυσή Αυγή δεν μπορεί να είναι αντιπολίτευση, είναι ένα κόμμα 100% συστημικό, με τον πιο ακραίο τρόπο στηρίζει το σύστημα... Εχει σημασία η εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση να είναι μια ανερχόμενη δύναμη... Σ' αυτές τις εκλογές είναι κρίσιμο ζήτημα η ενίσχυση του ΚΚΕ, που δρα στο σήμερα, αλλά ανοίγει και δρόμο και προοπτική... Οι εκλογές να δείξουν ότι ο λαός μπορεί να κάνει ένα βήμα μπροστά. Αλλιώς θα σου πουν ότι συμφώνησες σε αυτήν τη ρότα... Υπάρχουν χίλιοι λόγοι για την ενίσχυση του ΚΚΕ. Θα φοβίσει, θα ασκήσει ουσιαστική πίεση και θα δημιουργήσει μια ανάταση στο λαό...».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ