Τρίτη 8 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2015
ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΑΝΤΑΡΤΖΗΣ
Με ενισχυμένο ΚΚΕ, για να γίνει δύναμη η αγανάκτηση

Σε μαζική συγκέντρωση λαού και νεολαίας που πραγματοποιήθηκε προχτές Κυριακή, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 41ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», στα Τρίκαλα (πάρκο Ματσόπουλου), μίλησε ο Αχ. Κανταρτζής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, επικεφαλής του ψηφοδελτίου του Κόμματος στο νομό Τρικάλων.

Απευθυνόμενος ιδιαίτερα σ' εκείνους που ακούμπησαν τις ελπίδες τους πότε σε κυβερνήσεις διαχείρισης κεντροδεξιές, πότε σε κυβερνήσεις κεντροαριστερές, είπε: «Θυμηθείτε: Πώς πήγαμε από το περίφημο "λεφτά υπάρχουν" του Γιώργου Παπανδρέου, που κέρδισε τις εκλογές με εκείνο το θριαμβευτικό 44% (...) στο πρώτο μνημόνιο. Πώς πήγαμε από το περίφημο πρόγραμμα του "Ζαππείου" του Αντώνη Σαμαρά στο δεύτερο μνημόνιο, που όμως δεν είχε ψηφίσει το πρώτο. Για να φτάσουμε στο τρίτο μνημόνιο και το φαρμακερό, το χειρότερο όλων, γιατί προσθέτει καινούργια βάσανα στα δύο προηγούμενα που τα διατηρεί στο ακέραιο η "για πρώτη φορά κυβέρνησης της Αριστεράς", για να μην ξεχνιόμαστε, του Αλέξη Τσίπρα. Το 3ο μνημόνιο που το ψήφισαν όλοι μαζί. Παλαιό και νέο πολιτικό προσωπικό. ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι. Οι αδιάφθοροι με τους διεφθαρμένους. Ολος αυτός ..."ο όμορφος κόσμος ηθικός, αγγελικά πλασμένος". Αυτό είναι το σάπιο αστικό πολιτικό σύστημα, όπως αμείλικτα τους ξεσκεπάζει με τους πάντα διαχρονικούς στίχους του ο ποιητής.

Απευθυνόμαστε σε όλους εσάς, για να σας πούμε: Εχετε τώρα την πείρα, πικρή πείρα. Μη σταυρώνετε τα χέρια. Κάντε την αγανάκτηση δύναμη αγώνα και ανατροπής. Σηκώστε ψηλά το κεφάλι. Πάρτε την τύχη στα δικά σας χέρια. Ενισχύστε το ΚΚΕ.

Γυρίστε την πλάτη σε όλους αυτούς τους ψευτοσωτήρες. Είναι πραγματικά να βγαίνει κανείς από τα ρούχα του, ακούγοντας όλα αυτά τα κόμματα που ψήφισαν πριν 20 μέρες ξημερώματα, παραμονή 15 Αυγούστου, το τρίτο μνημόνιο, να ζητάνε την ψήφο για να το εφαρμόσουν, λέει, φιλολαϊκά.

Μην εμπιστεύεστε τις νέες κάλπικες υποσχέσεις που μοιράζουν, για τα λεγόμενα παράλληλα προγράμματα και τα αντισταθμιστικά μέτρα που λένε ότι θα πάρουν. Για παράλληλα προγράμματα και αντισταθμιστικά μέτρα για τους αγρότες και τους επαγγελματίες μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ. Για παράλληλα προγράμματα και αντισταθμιστικά μέτρα μιλάει και η ΝΔ. Κοροϊδεύουν το λαό ξετσίπωτα και ο ένας και ο άλλος, που με το 3ο μνημόνιο ψήφισαν να μας πάρουν ό,τι απέμεινε, να μας καταδικάσουν στη φτώχεια και στην εξαθλίωση».

  • Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλάμβανε ακόμα λαϊκό - ρεμπέτικο και δημοτικό γλέντι, με τους Ευθύμη Γρηγορίου (μπουζούκι), Γιάννη Πέτρου (μπουζούκι), Κώστα Χριστόπουλο (κιθάρα), Νίκο Τσιμπίδα (κλαρίνο), Κάλυ (τραγούδι).

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ