Τρίτη 8 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2015
ΔΙΑΜΑΝΤΩ ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ
Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια και την ανεργία

Με περιοδεία της η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, στις υπηρεσίες του Δήμου Νίκαιας, ανέδειξε ότι οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις, η κατάργηση της μόνιμης και σταθερής δουλειάς, η ανακύκλωση της ανεργίας με τα «5μηνα» και τα αντίστοιχα προγράμματα είναι μέτρα αποφασισμένα εδώ και χρόνια από την ΕΕ. Οπως είπε η υποψήφια του ΚΚΕ «η κατάσταση της απληρωσιάς που μέχρι πρόσφατα υπήρχε στον ιδιωτικό τομέα, τώρα γενικεύεται και στο δημόσιο. Αυτό θέλουν η ΕΕ και τα κόμματα που τη στηρίζουν, που στηρίζουν τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης...».

Συνομιλώντας με το στέλεχος του ΚΚΕ ένας από τους εργαζόμενους με 5μηνη σύμβαση αναφέρει χαρακτηριστικά: «Από τον Ιούλιο ακόμα δεν έχουμε πληρωθεί. Μετά το τέλος του προγράμματος δεν δικαιούμαστε επίδομα ανεργίας κι ας προερχόμαστε από πολύμηνη ανεργία. Με το πεντάμηνο μάλιστα μας κόβουν τη δυνατότητα για το κοινωνικό τιμολόγιο στο ηλεκτρικό ρεύμα... Μας καθιστούν δεύτερης κατηγορίας εργαζόμενους, επομένως και ανθρώπους... Πέντε μήνες δουλειά, έπειτα στην ανεργία για να μπουν άλλοι και το πρόβλημα διαιωνίζεται...»

Η Δ. Μανωλάκου σημείωσε ότι έτσι καταδικάζονται νέοι άνθρωποι στη φτώχεια και τη μιζέρια, να έχουν σκυμμένο το κεφάλι. «Το ΚΚΕ ζητά από τους εργαζόμενους να σηκώσουν ψηλά το κεφάλι και να παλέψουν για μόνιμη και σταθερή δουλειά», σημείωσε και συνέχισε: «Αυτό αφορά όλους τους εργαζόμενους, μόνιμους και μη. Να απαντήσουν όλοι μαζί, ενωμένοι σαν γροθιά, να μην επιτρέπουν στο σύστημα με την πολιτική του "διαίρει και βασίλευε" να διασπά τους εργαζόμενους. Η επίθεση του κεφαλαίου, της ΕΕ και των κομμάτων της για να θωρακιστεί η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία πλήττει όλους τους εργαζόμενους, παλιούς και νέους, μόνιμους και συμβασιούχους. Γι' αυτό πρέπει να βρει απέναντί της ένα δυνατό εργατικό κίνημα που θα συγκρούεται με την πολιτική του κεφαλαίου και ένα ΚΚΕ ισχυρό παντού...».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org