Τρίτη 8 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2015
«Παραγωγική ανασυγκρότηση» σημαίνει στήριξη της καπιταλιστικής κερδοφορίας

Αποσπάσματα από τις ομιλίες του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στις εκδηλώσεις σε Λαμία και Λιβαδειά

Αναφερόμενος στις νέες παγίδες που στήνονται μπροστά στο λαό λίγο πριν από την κάλπη, ο Δ. Κουτσούμπας στάθηκε ιδιαίτερα στην όλη συζήτηση περί «παραγωγικής ανασυγκρότησης», σημειώνοντας μεταξύ άλλων στη Λαμία:

«Ολα τα δεινά που έχουν συσσωρευτεί στις πλάτες του λαού, δεν πρόκειται να μειωθούν όσο η οικονομική και πολιτική ζωή καθορίζεται από την καπιταλιστική ιδιοκτησία και εξουσία.

Η ζωή των εργαζομένων θα γίνεται κόλαση.

Δεν υπάρχει περίπτωση να ανακοπεί ο κατήφορος στη ζωή του λαού, αν δεν αρχίσει να αμφισβητείται η εξουσία, ο κλεμμένος πλούτος και η κυριαρχία των λίγων πάνω στους πολλούς που παράγουν όλο τον πλούτο.

(...) Το KKE δε ζητάει δύναμη για να διαχειριστεί την άθλια αυτή κατάσταση. Προβάλλει την ανάγκη να οργανωθεί ο λαός και μαζί με το ΚΚΕ να απαιτήσουν αλλαγή τάξης στην εξουσία και όχι αλλαγή κάποιων προσώπων ή κομμάτων στη διαχείριση αυτής της αντιλαϊκής εξουσίας.

Ολα τα άλλα κόμματα υπηρετούν με συνέπεια την καπιταλιστική ιδιοκτησία και κερδοφορία, τις ιμπεριαλιστικές συμφωνίες και συμμαχίες.

Κανένας τους δεν μπαίνει στον κόπο να εξηγήσει γιατί υπάρχει φτώχεια, ανεργία, γιατί έχουμε πισωγυρίσματα σε κατακτήσεις και δικαιώματα, γιατί καταστρέφονται παραγωγικές μονάδες και προϊόντα, γιατί ζούμε χειρότερα ενώ μπορούμε πολύ καλύτερα, με βάση την πρόοδο του πολιτισμού;

Από την εκδήλωση το Σάββατο στη Λαμία
Από την εκδήλωση το Σάββατο στη Λαμία
Αντίθετα, ο ένας τα φορτώνει στον άλλο, στην κακή διαχείριση του ενός, προτείνουν μια καλύτερη διαχείριση με μονοκομματικές ή κυβερνήσεις συνεργασίας.

Τι λένε μπροστά στις εκλογές όλα τα άλλα κόμματα; Από τη ΝΔ, το Ποτάμι, το ΠΑΣΟΚ, το ΣΥΡΙΖΑ No 1, το ΣΥΡΙΖΑ Νο 2, ως τη Χρυσή Αυγή; Ολοι τους έχουν ως βασικό και κοινό άξονα την ονομαζόμενη "παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας".

Ντύνουν αυτήν την πολιτική με πολλές και διάφορες διακηρύξεις, μεγάλα λόγια και υποσχέσεις, αντιμνημόνια και τεχνάσματα και πολλά δάκρυα για τη φτώχεια και τα βάσανα του λαού.

Ολοι τους εννοούν ενίσχυση της καπιταλιστικής παραγωγικής βάσης που υπάρχει. Δεν προτείνουν τίποτα διαφορετικό.

Αλλά η παραγωγική βάση που υπάρχει σήμερα, είναι οι μονοπωλιακές επιχειρήσεις που έχουν συγκεντρώσει στα χέρια τους την παραγωγή, τη διακίνηση των εμπορευμάτων και υπηρεσιών, ελέγχουν την αγορά, το κράτος, όλους τους μηχανισμούς εξουσίας.

Δε μιλάνε στα προγράμματά τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, κάλυψη των απωλειών που είχαν οι εργαζόμενοι αυτά τα 5 χρόνια.

Δε λένε για πραγματική αύξηση των μισθών, των μεροκάματων και των συντάξεων.

Δε λένε για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών της εργατικής και λαϊκής οικογένειας με δωρεάν και ποιοτικές υπηρεσίες στην Υγεία, στην Εκπαίδευση, στη φροντίδα για τα παιδιά, τα άτομα με ειδικές ανάγκες, τους γέροντες γονείς.

Λουλούδια στο άγαλμα του Αρη στη Λαμία κατέθεσε ο Δ. Κουτσούμπας
Λουλούδια στο άγαλμα του Αρη στη Λαμία κατέθεσε ο Δ. Κουτσούμπας
Δε λένε για την ανάγκη και το δικαίωμα των εργαζομένων να ξεκουράζονται, να έχουν ελεύθερο χρόνο, να ζουν ανθρώπινα.

Αξιοποιούν το δράμα των ανέργων για να ενισχύουν και πάλι τους μονοπωλιακούς ομίλους.

Το μόνο που υπόσχονται είναι ότι μέσα από την "παραγωγική ανασυγκρότηση" θα καλυφτούν στο μέλλον οι λαϊκές ανάγκες. Στην πραγματικότητα, είναι έτοιμοι να βάλουν πλάτη στις συγχωνεύσεις και εξαγορές μεταξύ των ομίλων, στη διαμόρφωση νέων "τζακιών" που θα λυμαίνονται τον πλούτο της χώρας.

Η «παραγωγική ανασυγκρότηση» θα συνοδευτεί από νέο κύμα επίθεσης και εξαπάτησης

Η υποκρισία και το ψέμα τους δεν έχουν όρια, αφού την ίδια ώρα οι εκμεταλλευτές του μόχθου του λαού λένε ότι προϋπόθεση για να ανακάμψει η οικονομία και να μπούμε σε "παραγωγική ανασυγκρότηση, είναι η χωρίς καθυστέρηση υλοποίηση των μνημονίων".

Αλλωστε, τα μνημόνια είναι κομμένα και ραμμένα στα μέτρα τους. Είναι οι πάγιες αξιώσεις τους. Αυτοί τα επέβαλαν, σε πολύ καλή συνεργασία με την EE.

Τα μνημόνια δεν είναι μια λάθος πολιτική που μας επέβαλε η κακή τρόικα ή το "κουαρτέτο". Είναι η πολιτική για την αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου με το τσάκισμα και τη φτωχοποίηση του λαού.

Ολα τα άλλα κόμματα θεωρούν ότι είναι αδιανόητη κάθε σκέψη και συζήτηση για συνολική αποδέσμευση από την EE. Υπερασπίζονται με πάθος την EE, γιατί είναι η συμμαχία που στηρίζει την εξουσία των μονοπωλίων στη χώρα μας.

Δε θέλουν να συγκρουστούν με τα μεγάλα συμφέροντα, γι' αυτό έχουν αυτή τη θέση.

Επομένως, η πρόταση για παραγωγική ανασυγκρότηση αποτελεί στήριξη της καπιταλιστικής κερδοφορίας και ιδιοκτησίας, με πολύ βαρύ τίμημα για τους εργαζόμενους, το λαό.

Η υπόσχεσή τους ότι θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, θα βρεθούν ισοδύναμα, θα γίνουν με κανόνες κοινωνικής δικαιοσύνης, είναι λόγια του αέρα, όπως ήταν λόγια του αέρα η κατάργηση των μνημονίων.

Από την παρουσίαση του ψηφοδελτίου στη Λιβαδειά
Από την παρουσίαση του ψηφοδελτίου στη Λιβαδειά
Και όταν θα έχουμε μια ανάκαμψη των κερδών και της οικονομίας του κεφαλαίου, δεν πρόκειται στον αιώνα τον άπαντα κανένας καπιταλιστής να πει: "Ελάτε τώρα να σας καλύψουμε τις απώλειές σας σε δικαιώματα και μισθούς".

Αντίθετα, θα σηκώσουν νέο κύμα επίθεσης και εξαπάτησης.

Μεταχειρίζονται απίστευτα τεχνάσματα για να εξαπατούν το λαό και να κρύβουν τον ταξικό χαρακτήρα της πολιτικής τους.

Με όλη αυτή τη σαπίλα το ΚΚΕ δεν έχει καμία σχέση. Είναι με τους εκμεταλλευόμενους, παλεύει μαζί τους και τους λέει την αλήθεια. Αυτό το σύστημα δε διορθώνεται, δε βελτιώνεται, δεν εξανθρωπίζεται. Οι ανάγκες του λαού και της νεολαίας δε χωράνε σε αυτό το σύστημα. Είναι σε σύγκρουση.

Αυτή η σύγκρουση με τα μνημόνια και τα αφεντικά πρέπει να οργανωθεί αποφασιστικά και να φτάσει στο τέλος της.

Οργάνωση για έναν τέτοιο αγώνα, με ένα δυνατό ΚΚΕ, μπορεί να δημιουργήσει την άλλη μέρα των εκλογών μια άλλη κατάσταση, θετική για το λαό.

Να περάσει το εργατικό και λαϊκό κίνημα στην αντεπίθεση. Να χαλάσουμε αντιλαϊκά σχέδια, να αποτρέψουμε νέα βάρβαρα μέτρα.

Το κυριότερο, να βάλουμε στην ημερήσια διάταξη το στόχο που έχει ανάγκη ο λαός για τη σωτηρία του.

Αλλαγή τάξης στην εξουσία. Μπορεί αυτός ο σκοπός να πραγματοποιηθεί, φτάνει ο λαός να συνειδητοποιήσει το συμφέρον του, να οργανωθεί, να μη συμβιβάζεται με τη φτώχεια και την ανεργία, να δώσει δύναμη στο ΚΚΕ».

Πραγματική εναλλακτική διέξοδος για το λαό η πρόταση του ΚΚΕ

Μιλώντας για την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, ο Δ. Κουτσούμπας μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξήςαπό τη Λιβαδιά:

«Υπάρχει εναλλακτική λύση, διέξοδος προς όφελος του λαού. Εχουμε σχέδιο που ξεκινάει από σήμερα.

Αυτό το σχέδιο είναι η μόνη πραγματική εναλλακτική διέξοδος για το λαό, ικανή να αξιοποιήσει και αναπτύξει παραπέρα τις μεγάλες παραγωγικές δυνατότητες της χώρας προς όφελος του λαού.

Η Ελλάδα έχει δυνατότητες (βιομηχανία, αγροτική οικονομία, ορυκτό πλούτο, έμπειρο εργατικό - επιστημονικό δυναμικό κ.λπ). Μπορεί να παράγει το μεγαλύτερο μέρος των προϊόντων που έχει ανάγκη ο λαός.

Και να συνάψει σχέσεις αμοιβαίου οφέλους με άλλες χώρες. Αυτές οι δυνατότητες δεν αξιοποιούνται εξαιτίας των δεσμεύσεων στην ΕΕ και της υποταγής στο καπιταλιστικό κέρδος.

Είναι η μοναδική πρόταση που μπορεί να εξασφαλίσει μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες Παιδείας, Υγείας, Πρόνοιας.

Μια τέτοια πορεία ανατροπής δε θα είναι μοναχική κι αποκομμένη, όπως ισχυρίζονται όλα τ' άλλα κόμματα που υπερασπίζονται τον καπιταλισμό. Θα στηριχτεί στην πάλη και την αλληλεγγύη άλλων λαών, θα εμπνεύσει κινήματα που θα βαδίσουν στον ίδιο δρόμο.

Μπορούμε να φέρουμε πιο κοντά τη λαϊκή νίκη.

Το ΚΚΕ απευθύνεται σε όλους και λέει ότι υπάρχει ελπίδα.

Η πρότασή του είναι η μοναδική ελπιδοφόρα πρόταση που μπορεί να βάλει οριστικό τέλος στα μνημόνια και τις θυσίες που υποβάλλεται ο λαός, στο βωμό του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης.

Χρειάζεται τώρα ένα πιο δυνατό ΚΚΕ παντού, στη Βουλή και πάνω απ' όλα στους χώρους δουλειάς, στα εργοστάσια, τις λαϊκές γειτονιές, την ύπαιθρο, στα χωριά, τους χώρους νεολαίας.

Μαζί με το ΚΚΕ, για να γίνει ο λαός κυρίαρχος της οικονομίας και της εξουσίας, για μια πραγματικά αληθινή εργατική - λαϊκή κυριαρχία, εξουσία».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η ΛΑΕ λέει ότι υπάρχει «αντιμνημονιακή λύση». Γιατί να μην τη στηρίξουμε;(2015-09-17 00:00:00.0)
Κακή αντιγραφή(2015-09-10 00:00:00.0)
Το ΚΚΕ είναι η μόνη δύναμη ρήξης με την καπιταλιστική εκμετάλλευση και εξουσία(2015-09-01 00:00:00.0)
Κλιμάκωση της προπαγανδιστικής εκστρατείας για τις ευρωεκλογές(2014-02-09 00:00:00.0)
Τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για χρέος και ανάπτυξη;(2012-11-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ