Τετάρτη 4 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΝΗΘΑ
Τέθηκε υπό έλεγχο...

Μόλις χτες στις 7 το βράδυ η Πυροσβεστική έδωσε μερικό έλεγχο της πυρκαγιάς στην Πάρνηθα. Παρ' όλα αυτά ισχυρές δυνάμεις παρέμεναν στο βουνό για να αντιμετωπίσουν αναζωπυρώσεις, ιδιαίτερα σε περιοχές που δεν είναι προσβάσιμες από οχήματα, αλλά παρουσιάζουν και δυσκολίες πρόσβασης ακόμα και από πεζοπόρα τμήματα. Οι δυνάμεις παραμένουν για την κατάσβεση των μικροεστιών περιμετρικά, αλλά και μέσα στην καμένη έκταση, έκτη μέρα μετά την καταστροφή χιλιάδων στρεμμάτων δάσους.

Υπό μερικό έλεγχο ήταν η φωτιά που ξέσπασε χτες το μεσημέρι στα Ελληνικά Ιστιαίας. Στο σημείο επιχειρούσαν 33 πυροσβέστες με έντεκα οχήματα, τέσσερα αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο. Η φωτιά, ανάμεσα στα Ελληνικά και στο Αγριοβοτάνι, ξεκίνησε σε τρία διαφορετικά σημεία, ενισχύοντας έτσι τις υπόνοιες για εμπρησμό.

Ιδια κατάσταση επικρατούσε και στις Πηγές Ορχομενού όπου επενέβησαν 21 πυροσβέστες με εφτά οχήματα και δυο αεροπλάνα. Σε εξέλιξη ήταν πυρκαγιά στην Καστάνη Αρκαδίας όπου επενέβησαν έξι πυροσβέστες με δυο οχήματα, δυο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ