Σάββατο 24 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Αρχισε χτες στη Θεσσαλονίκη η πολύ σημαντική διημερίδα της Ενωτικής Ευρωπαϊκής Αριστεράς / Βόρειας Πράσινης Αριστεράς (GUE/NGL) και της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, με θέμα: «Βαλκάνια, περιβάλλον, απεμπλουτισμένο ουράνιο και Ευρωπαϊκή Ενωση».

Σήμερα Σάββατο, το πρόγραμμα της διημερίδας περιλαμβάνει εισηγήσεις από τους: Κ. Αλυσσανδράκη, ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με θέμα: «Η ΕΕ απέναντι στο πρόβλημα του απεμπλουτισμένου ουρανίου». Nadic Darlo, καθηγητή του Πανεπιστημίου Βελιγραδίου (ειδικός για τα ζητήματα περιβάλλοντος). Ζαχαρία Σκούρα, καθηγητή της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με θέμα: «Περιβαλλοντικά προβλήματα και γενετικές επιπτώσεις». Rui Namorado Rosa, καθηγητή Φυσικής του Πανεπιστημίου Evora με θέμα: «Πόλεμος και ειρήνη στα Βαλκάνια». Pavlovic Snezana, από το Ινστιτούτο Πυρηνικών Επιστημών της Vinca, στο Βελιγράδι, με θέμα: «Ραδιενεργός ρύπανση στη Γιουγκοσλαβία».

Ακόμα θα τοποθετηθούν οι: Ιφιγένεια Δανοπούλου, επίκουρος καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα: «Υγειονομικό οδοιπορικό στη Βοσνία». Matic - Besarabic Snezana, Senior Health spesialist M.D., με θέμα: «Οι επιπτώσεις των βομβαρδισμών στην υγεία και στο περιβάλλον της Γιουγκοσλαβίας».

Παρεμβάσεις θα γίνουν και από τους Νίκο Ζώκα, γενικό γραμματέα της ΕΕΔΥΕΘ, Μ. Μοσχονά, δήμαρχο Αγίου Παύλου, Ν. Γιαννόπουλο, πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Μ. Λιάμο, μέλος του ΔΣ του ΙΝΚΑ, ο οποίος θα μιλήσει για τις περιβαλλοντικές καταστροφές και την τροφική αλυσίδα. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει συζήτηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ