Σάββατο 24 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Κοινωνικές... περιπέτειες

Γρηγοριάδης Κώστας

ΠΕΡΣΙ, περίπου την ίδια εποχή, ο Κ. Σημίτης είχε επισκεφτεί ορισμένους καταυλισμούς σεισμοπλήκτων και τους είχε υποσχεθεί διάφορα, ανάμεσά τους και την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος με ειδική τιμή.

***

Οπως καταλαβαίνετε, βέβαια, ένα χρόνο μετά, οι υποσχέσεις μένουν... υποσχέσεις -άλλωστε, τι πρωθυπουργός των «μονόδρομων» θα ήταν, αν δεν έκανε έτσι, και αντί ρεύματος με ειδική τιμή, ήρθε η ΔΕΗ κι έκοψε το ρεύμα στους σεισμόπληκτους της Μεταμόρφωσης.

***

Ξεσηκώθηκαν οι άνθρωποι και με το δίκιο τους. Και τότε... έλαμψε σε όλο του το μεγαλείο το κοινωνικό πρόσωπο της κυβερνητικής πολιτικής...

***

Στην αρχή δεν έβρισκαν... εύκαιρο υπουργό, για να δώσει εντολή στη ΔΕΗ, να... επανορθώσει την αδικία. Οταν τον βρήκαν και δόθηκε μια κάποια εντολή, αποκαλύφθηκε λίγο μετά, ότι ήταν μια απλή παράταση λίγων ημερών, για την εξόφληση των υπέρογκων λογαριασμών.

***

Αντε και πάλι, από την αρχή, συζητήσεις επί συζητήσεων, για το... κοινωνικό πρόσωπο της κυβέρνησης. Ο ένας υφυπουργός έλεγε ότι δεν κάνει καλά η ΔΕΗ και, τέλος πάντων, οι σεισμόπληκτοι είναι μια ειδική κοινωνική κατηγορία, με έκτακτες και ειδικές ανάγκες κι έτσι πρέπει να αντιμετωπιστούν.

***

Ναι, έλεγε ο άλλος, αλλά η ΔΕΗ είναι μια ανώνυμη εταιρία και δεν έχει καμιά υποχρέωση, να πληρώνει τα όποια «σπασμένα». Και μπορεί, να είναι ακόμη σήμερα κρατική επιχείρηση, αλλά έχουμε μπει στον αστερισμό της «απελευθέρωσης» και, τέλος πάντων, όλα όσα ξέραμε τέλειωσαν... Αν θέλουμε, να δείξουμε κοινωνικό πρόσωπο, ας βάλουμε τα απαραίτητα χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό.

***

Μα τι λες, πεταγόταν ο τρίτος. Ο κρατικός προϋπολογισμός δεν αντέχει καλά καλά να σηκώσει τα βάρη της ενίσχυσης της εθνικής οικονομίας και της προσαρμογής της στο δρόμο της ΟΝΕ. Ξέρεις τι ποσά χρειάζονται, για την επιδότηση των θέσεων εργασίας, για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων και τόσα άλλα; Ασε, τι χρειάζεται ο Λαλιώτης, για την Ολυμπιάδα...


Γρηγοριάδης Κώστας

***

Κι άντε πάλι, ξανάρχιζε ο πρώτος και πάει λέγοντας. Κι όλ' αυτά, για το... κοινωνικό πρόσωπο του ΠΑΣΟΚ. Τέτοια... κοινωνική κυβέρνηση δεν έχει ξανατύχει...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ