Σάββατο 24 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Συνηθισμένα... σκάνδαλα

Συνηθισμένα πράγματα θα πείτε. Δε λέμε όχι. Πράγματι, τόσο παλιότερα όσο και περισσότερο σήμερα, το φαινόμενο της «μετά αμοιβής εξυπηρέτησης» στην πολιτική ζωή των καπιταλιστικών δημοκρατιών είναι και συχνό και συνηθισμένο. Ορισμένα, όμως, απ' αυτά πρέπει να σημειώνονται. Ετσι, για να μένουν στην ιστορία.

Ο Μπιλ Κλίντον, λοιπόν, λίγο πριν αποχωρήσει από την προεδρία των ΗΠΑ, έδωσε χάρη στον φυγόδικο φίλο του και χρηματοδότη των Δημοκρατικών, μεγαλοεπιχειρηματία κ. Μαρκ Ριτς. Ε, τι να 'κανε ο άνθρωπος, θα πείτε. Τζάμπα έδινε ο άλλος λεφτά και κέρδιζε τις εκλογές το Δημοκρατικό Κόμμα..; Η υπόθεση, όμως, δε σταματά εδώ. Οπως αποκαλύφθηκε, ο Μπιλ Κλίντον δεν έδωσε μόνο στον κ. Ριτς χάρη, αλλά και σε άλλους... ευυπόληπτους φίλους του, ορισμένοι από τους οποίους δε χρηματοδοτούσαν μόνο το Δημοκρατικό Κόμμα και τις προεκλογικές εκστρατείες του πρώην Προέδρου, αλλά έδιναν χρήματα και στο μεγαλοδικηγόρο Χίου Ρόνταμ, αδελφό της Χίλαρι Ρόνταμ Κλίντον. Δύο απ' αυτούς, οι Γκλεν Μπράσγουεκ και Κάρλος Βιγκάλι - με καταδίκες για λαθρεμπορία ναρκωτικών και άλλες απατεωνιές - έδωσαν στον μεγαλοδικηγόρο 400.000 δολάρια, δηλαδή 153 εκατομμύρια δραχμές, για... νομικές υπηρεσίες.

Φαίνεται, πως το ζεύγος Κλίντον δε φρόντιζε μόνο τα συμφέροντα του Δημοκρατικού κόμματος και των φίλων τους μεγαλοεπιχειρηματιών, αλλά και του ευρύτερου συγγενικού περιβάλλοντος...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ