Σάββατο 24 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η σαπίλα επί της οθόνης

Η μπόχα από τη σαπίλα τους έχει αρχίσει να μολύνει αφόρητα κάθε τομέα της κοινωνικοπολιτικής ζωής. Από όπου περνάνε, ό,τι αγγίζουν βρωμίζει ανεξίτηλα. Εχουν βυθιστεί τόσο πολύ στο βούρκο της διαπλοκής και της διαφθοράς, ώστε μόνο ύβρεις, λάσπη και μπόχα ξέρουν να εκτοξεύουν. Αλίμονο σε εκείνους που θα τολμήσουν να διαφωνήσουν μαζί τους και να αμφισβητήσουν τις προθέσεις, την πολιτική και τα έργα τους. Αναγορεύονται σε «υπόπτους», σε «βαποράκια συμφερόντων», σε «εχθρούς της ανάπτυξης» και διαπομπεύονται και στιγματίζονται με ιεροεξεταστικές μεθόδους.

Οι «εκσυγχρονιστές» κυβερνώντες, γι' αυτούς γίνεται λόγος, έχουν αναδειχτεί στην υπ' αριθμόν ένα απειλή για τα συμφέροντα του λαού και του τόπου, ενώ η συμπεριφορά τους έχει παρεκτραπεί σε αντιδημοκρατικά και ολισθηρά μονοπάτια. Αφορμή για τα παραπάνω στάθηκε ο θλιβερός τηλεοπτικός σκυλοκαυγάς μεταξύ του Κ. Λαλιώτη και της Ντ. Μπακογιάννη. Δε θα μάθει, βέβαια, τώρα ο ελληνικός λαός για το βίο και την πολιτεία του «αιώνιου» υπουργού ΠΕΧΩΔΕ. Ομως, στη συγκεκριμένη εκπομπή ο παραγωγός των πιο τερατωδών ψεμάτων και της φαιάς προπαγάνδας, ο μετρ της προβοκάτσιας, άφησε να διαφανεί ένα μέρος του πραγματικού εαυτού του. Χαρακτήρισε, μεταξύ άλλων, τους συνδικαλιστές της «Ολυμπιακής» «βαποράκια και όργανα των αεροπορικών εταιριών», ενώ δεν μπόρεσε να αντισταθεί στα χτυπήματα κάτω από τη μέση απέναντι στη συνομιλήτριά του, θυμίζοντας τι είχε πει... η μάνα της για τους βουλευτές και καταλογίζοντας ευθύνες «στο DNA της οικογένειάς της»! Με αυτές τις μεθόδους δούλευε πάντα το συγκεκριμένο ηγετικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, αλλά τώρα πια έχει το θράσος να τις εμφανίζει ως «σύγχρονο πολιτικό λόγο». Εχουν φτάσει σε τέτοιο αδιέξοδο ώστε την αλαζονεία, τον αυταρχισμό και τα ψέματά τους, να θέλουν να τα «νομιμοποιήσουν» ως την τελευταία λέξη του «ορθού λόγου». Και φυσικά, δεν περίμενε κανένας από τον Κ. Λαλιώτη να ζητήσει συγνώμη για την άθλια και αχρεία συμπεριφορά του. Είχε το θράσος να την υπερασπιστεί ως εξής: «Ο ελληνικός λαός θέλει αλήθειες, δε θέλει ευγένειες που στηρίζονται στο ψέμα. Και εγώ δεν είμαι διατεθειμένος, στο όνομα μιας αξιοπρέπειας και μιας ευγένειας ψεύτικης και τυπικής, να στρατεύομαι με το ψέμα. Θα στρατεύομαι με την αλήθεια».

Είναι εξοργιστικό ο αιώνιος υπηρέτης του ψεύδους να εμφανίζεται εραστής της αλήθειας. Γιατί όσα είπε στην εκπομπή για τα «μεγάλα έργα» του (αεροδρόμιο Σπάτων, μετρό) ήταν πελώρια ψέματα. Ισχυρίστηκε ότι κέρδισε τάχα με την αλλαγή της σύμβασης με τη «Χόχτιφ» 100 δισ. δρχ., αλλά παρέλειψε να αναφέρει ότι το κόστος για το ιδιωτικό στην πραγματικότητα αεροδρόμιο βρίσκεται μέχρι τώρα πολύ πάνω από το διπλάσιο του προβλεπόμενου. Το ίδιο περίπου έγινε και με το «κολοβό» μετρό. Κατά τα λοιπά ο καυγάς Λαλιώτη-Μπακογιάννη θύμιζε, όπως εύστοχα γράφτηκε, δύο εκπροσώπους εταιριών προμηθευτών του δημοσίου που ανταγωνίζονταν σε μειοδοτικό διαγωνισμό.


Π. Κ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ