Σάββατο 24 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΑΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ
Ενοχοι ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΙ και υποκρισία

Με την έκδοση κοινού ανακοινωθέντος έληξε χτες η Διαβαλκανική Σύνοδος στα Σκόπια. Η υποκρισία και οι συμβιβασμοί υπήρξαν τα κύρια στοιχεία των εργασιών της Συνόδου, όπου αναζητήθηκε συμφωνία αποφυγής της ένοπλης ανάφλεξης και συνέχισης του πολέμου με τα άλλα - πλην βομβών - μέσα των μονοπωλίων.

Ο Ελληνας πρωθυπουργός, αν και χρησιμοποίησε βαρείς χαρακτηρισμούς για τους τρομοκράτες και τη δράση τους, που θέτουν σε κίνδυνο την εθνική ακεραιότητα χωρών, με την τακτική τους, δηλώνοντας ότι «παίζουν με τη φωτιά», ότι «η στάση τους θα έχει καταστροφικές συνέπειες» κλπ, όταν του ζητήθηκε να κατονομάσει σε ποιους αναφέρεται κι αν αυτοί είναι Αλβανοί εξτρεμιστές, περιορίστηκε να απαντήσει: «Δεν ξέρω αν είναι Αλβανοί. Αναφέρομαι σε όποιους κι αν είναι»!!!

Εξάλλου, σε συμφωνία κατέληξαν ο Ελληνας και ο Γιουγκοσλάβος ΥΠΕΞ ότι «οι αρμόδιες αρχές Ελλάδας και Γιουγκοσλαβίας θα προχωρήσουν στην προσπάθεια να εξακριβώσουν την ταυτότητα των κεφαλαίων που εξάγονται υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες από τη Σερβία».


ΣΕΛ.  8  -  9

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ