Τετάρτη 25 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνάντηση για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες στη Λήμνο

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε χτες στα γραφεία του ΚΚΕ στην Βουλή, ανάμεσα σε αντιπροσωπεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, αποτελούμενη από τον Σπ. Χαλβατζή, κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ και τον Σπ. Σκοπελίτη, βουλευτή Λέσβου, με τον δήμαρχο Λήμνου και μέλη της Επιτροπής των κατοίκων.

Κατά την συνάντηση, ο δήμαρχος ενημέρωσε τους βουλευτές του Κόμματος για το θέμα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών του νησιού και παρέδωσε φάκελο με τα συγκεκριμένα αιτήματα. Ο Σπ. Χαλβατζής τόνισε στην παρέμβασή του, ότι τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν και που είχαν σχέση με την τακτικότητα των δρομολογίων, την κατάσταση των πλοίων που έχουν δρομολογηθεί, ιδιαίτερα στις λεγόμενες άγονες γραμμές και που στην πλειοψηφία τους είναι υπέργηρα και η ακρίβεια στα εισιτήρια, είναι αποτέλεσμα της συνολικής ακτοπλοϊκής πολιτικής, της άρσης του καμποτάζ και της απελευθέρωσης των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών.

Στο σημείο αυτό, ο Σπ. Χαλβατζής ανέπτυξε εν συντομία την θέση του ΚΚΕ για ανάπτυξη, την πάλη για σύγχρονα ασφαλή πλοία καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου και μειώσεις της τιμής του εισιτηρίων. Γι' αποκλειστικά δημόσιο φορέα θαλάσσιων συγκοινωνιών, όπου τα καράβια θα είναι λαϊκή περιουσία. Τότε μόνο θα γίνει δυνατόν οι νησιώτες μας να έχουν φθηνές, ποιοτικές και τακτικές χειμώνα - καλοκαίρι, ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ