Τετάρτη 25 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΕΣ ΑΔΕΔΥ - ΠΟΕ ΟΤΑ
Βάζουν πλάτη στους αντεργατικούς σχεδιασμούς

Απέρριψαν πρόταση του ΠΑΜΕ για κήρυξη απεργίας μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Φλεβάρη

Πολύτιμο χρόνο προσφέρουν στη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες σε ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕ - ΟΤΑ, οι οποίες στις χτεσινές συνεδριάσεις των οργάνων τους απέρριψαν την πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ να προχωρήσουν στην κήρυξη απεργίας μέσα στο πρώτο 10ήμερο του Φλεβάρη. Επιπλέον, η πλειοψηφία στην ΠΟΕ - ΟΤΑ πήρε αποφάσεις που μαρτυρούν την κλιμάκωση της επίθεσής της στους συμβασιούχους.

Στη χτεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο ζήτησαν να προκηρυχθεί σε συγκεκριμένη ημερομηνία απεργία, στο πρώτο 10ημερο του Φλεβάρη και, παράλληλα, να ζητηθεί από τη ΓΣΕΕ να πάρει απόφαση για την κήρυξη απεργίας την ίδια μέρα ώστε να γίνει γενική απεργία. Ακόμα κατήγγειλαν το «διάλογο» των «κοινωνικών εταίρων» και τόνισαν ότι οι ταξικές δυνάμεις θα κάνουν ό,τι μπορούν για να εμποδίσουν στην πράξη τα σχέδια που απεργάζονται.

Οι ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ απάντησαν ότι θα πρέπει πρώτα να συζητήσουν με τη ΓΣΕΕ πριν πάρουν οποιαδήποτε απόφαση για απεργία, προσφέροντας πολύτιμο χρόνο στη συγκυβέρνηση να εφαρμόσει ανενόχλητη το αντεργατικό - αντιλαϊκό της έργο.

Ανάλογη ήταν και η απάντηση που έδωσαν για το ζήτημα της απεργίας ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ, στη χτεσινή συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ - ΟΤΑ. Δηλαδή, ότι αναμένουν τις αποφάσεις των συντεταγμένων οργάνων! Κατά τα άλλα η ΠΑΣΚ επιδόθηκε για μια ακόμα φορά σε ένα αντικομμουνιστικό παραλήρημα μην μπορώντας να απαντήσει με επιχειρήματα στην επισήμανση των ταξικών δυνάμεων, της ΔΑΣ ΟΤΑ, ότι η απόφαση της πλειοψηφίας να απορρίψει τη συμμετοχή στην πρόσφατη παναττική απεργία διευκολύνει τους αντεργατικούς σχεδιασμούς.

Επίσης, η ΠΑΣΚ επιτέθηκε φραστικά σε στελέχη της ΔΑΣ προκειμένου να δικαιολογήσει την απόφασή της να σύρει στα δικαστήρια και το Σωματείο Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων Αττικής επειδή στις πρόσφατες εκλογές του ψήφισαν συμβασιούχοι. Ακόμα, απόφασισε να προχωρήσει την αγωγή για τον ίδιο λόγο σε βάρος του Σωματείου στον Κορυδαλλό, ενώ αρνήθηκε χτες να εγγράψει στη δύναμή της τέσσερα σωματεία γιατί έχουν μέλη τους συμβασιούχους. Οπως ήταν αναμενόμενο, η ΠΑΣΚ αρνήθηκε να καταγγείλει τον «κοινωνικοεταιρικό διάλογο» και η ΔΑΚΕ απέφυγε να πάρει θέση.

Ενα ακόμα σημαντικό στοιχείο είναι η απόρριψη της πρότασης των ταξικών δυνάμεων, το επερχόμενο συνέδριο να γίνει στην Αθήνα σε συνεδριακή αίθουσα που θα παραχωρηθεί από δήμο ώστε να μην ξοδευτούν χρήματα των εργαζομένων. Οι ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ αποφάσισαν, όπως καταγγέλλει η ΔΑΣ, το συνέδριο να γίνει σε ξενοδοχείο στην Κυλλήνη ή στη Θεσσαλονίκη...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκφυλισμένο και νόθο το ενδιάμεσο συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ(2013-12-05 00:00:00.0)
Ξεκίνησε χτες το 35ο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ(2013-11-28 00:00:00.0)
Στηρίζει με νύχια και δόντια τη διαίρεση των εργαζομένων(2012-04-21 00:00:00.0)
ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ καλλιεργούν αναμονή και αυταπάτες(2012-02-01 00:00:00.0)
Πλήρη ευθυγράμμιση με πλειοψηφία ΑΔΕΔΥ(2011-01-28 00:00:00.0)
Φρενάρουν τους αγώνες των εργαζομένων(2006-11-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ