Τετάρτη 25 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «INTRACOM DEFENSE»
Τριήμερη απεργία από σήμερα

Νέα αγωνιστική απάντηση στα εργοδοτικά σχέδια για εκ περιτροπής απασχόληση

Με νέα τριήμερη απεργία, που ξεκινάει από σήμερα, Τετάρτη, και ολοκληρώνεται την Παρασκευή, κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση «Intracom Defense» του ομίλου «Intracom» ενάντια στην εκ περιτροπής εργασία των 4 ημερών, που επιχειρεί να επιβάλει η εργοδοσία στο σύνολο των εργαζομένων στην επιχείρηση. Η απόφαση για τη νέα τριήμερη απεργία πάρθηκε χτες σε μια μαζική συνέλευση των εργαζομένων.

Στο πλευρό τους το ΚΚΕ

Τη στήριξη του ΚΚΕ μετέφερε στους απεργούς της «Intracom Defense», την περασμένη Δευτέρα, κατά τη διάρκεια της 24ωρης απεργίας τους, ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος. Μιλώντας στους απεργούς έξω από την επιχείρηση ο Σπύρος Χαλβατζής μεταξύ άλλων τόνισε: «Εκφράζουμε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας εκ μέρους του ΚΚΕ. Οι κυβερνήσεις όλες και η σημερινή του μαύρου μετώπου επιχειρούν να κατατρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους και να θεσμοθετήσουν νόμους που θα φέρουν το Μεσαίωνα». Και πρόσθεσε: «Πρόκειται για μία σκληρή ταξική πολιτική των μονοπωλίων, της Ευρωπαϊκής Ενωσης που στηρίζεται από όλα τα κόμματα της κυβέρνησης και από την Μπακογιάννη. Εμείς είμαστε αντίθετοι με τις επιλογές που θέλουν να μετατρέψουν τις εργασιακές σχέσεις, να μειώσουν παραπέρα το εισόδημα». Υπογράμμισε ότι: «Υπάρχουν αγώνες χωρίς άμεσες νίκες αλλά καμία νίκη χωρίς αγώνα, καμία νίκη μέσα από συζητήσεις και διαπραγματεύσεις. Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΚΚΕ, το ΠΑΜΕ λέει όχι στο διάλογο. Να μην μπουν οι εργάτες στη λογική να συζητήσουν πόσα θα τους περικόψουν, καμία συζήτηση».

«Ως ΚΚΕ θα στηρίξουμε τον αγώνα σας σε όλα τα μέτωπα, μέσα και έξω από τη Βουλή. Θα ενισχύσουμε κίνημα αλληλεγγύης όπως στηρίζουν οι φτωχομεσαίοι αγρότες, οι νέοι άνθρωποι, οι αυτοαπασχολούμενοι τον αγώνα στη "Χαλυβουργία". Νίκη των χαλυβουργών θα είναι νίκη ολόκληρης της εργατικής τάξης, νίκη δική σας θα είναι νίκη σε όλο τον ευρύτερο χώρο», κατέληξε.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ