Τετάρτη 25 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
Από μέρα σε μέρα
Αποτελεσματικοί στις επιθυμίες του κεφαλαίου...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΣΕ ΑΛΛΟ ...μπέρδεμα μπλέξαμε τώρα και το κομβικό ερώτημα των ημερών είναι: Διάβασαν και, αν ναι, πόσο διάβασαν οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ το μνημόνιο;

Τρεις μόλις ώρες το μελέτησε - κατά δήλωσή της - η Λούκα Κατσέλη. Καθόλου δεν το διάβασε, όπως είπε, ο Μ. Χρυσοχοΐδης και αναμένουμε εναγωνίως να πληροφορηθούμε πόσο... μελετηροί ήταν οι υπόλοιποι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ.

Βεβαίως, ανεξαρτήτως του πόσο το διάβασαν και πόσο το ανέλυσαν, ένα είναι το σίγουρο: Το ψήφισαν και - το χειρότερο - στη συνέχεια ...το εφάρμοσαν.

Και ομολογούμε πως ήταν εξαιρετικά αποτελεσματικοί όλοι τους εάν αναλογιστούμε πως εφάρμοζαν κάτι που δε γνώριζαν.

Γενικά, πάντως, αν έχουμε να διαλέξουμε ανάμεσα σε κάποιους που υπακούν στις εντολές του κεφαλαίου χωρίς να τις μελετήσουν και σε κάποιους άλλους που υπακούν αφού τις... μελετήσουν καλά, δε διαλέγουμε κανέναν.

Είναι όλοι τους επικίνδυνοι και για τους εργαζόμενους και για το λαό και για τον τόπο και η πολιτική τους πρέπει να ανατραπεί άμεσα.

Διότι μπορεί τώρα να μην έχουμε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όμως έχουμε παρούσα την πολιτική της στην υπηρεσία του κεφαλαίου και μάλιστα με τη στήριξη αυτών που υποτίθεται πως την αντιπολιτεύονταν.

ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΟΜΩΣ ο Βενιζέλος ότι το PSI θα «βγάλει από τις πλάτες του λαού ένα βάρος 100 δισεκατομμυρίων ευρώ»! Γιατί άραγε επιμένει να παραβλέπει ότι ...θα του φορτώσει ένα άλλο βάρος που θα είναι ακόμη μεγαλύτερο;

Εκτός αν πιστεύει πως τα 70 περίπου δισ. που θα πρέπει να πληρώσουν οι εργαζόμενοι για τις ανακεφαλαιοποιήσεις, μαζί με τα περίφημα μέτρα τόνωσης της ανταγωνιστικότητας, παρέα με την ακρίβεια, την ύφεση, τη φορολογία, τις αυξήσεις στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ, την ανεργία και την υποαπασχόληση συνιστούν μικρό βάρος...


Παπαγεωργίου Βασίλης

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κριτική για «αποτυχία χειρισμών» στο «κλείσιμο» της αντιλαϊκής «αξιολόγησης»(9/5/2016)
Θυσία στην ανταγωνιστικότητα(19/2/2013)
«Παινεύουν τους πεθαμένους για να θάψουν τους ζωντανούς»(8/10/2011)
ΣΕΒ: «Σοσιαλιστές (!) Ελληνες Βιομήχανοι»!(22/10/2009)
Δεν είναι η πρώτη φορά(17/1/2009)
Εμπνέουμε τα παιδιά μας για αγωνιστική στάση ζωής;(27/10/2005)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org