Τετάρτη 25 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΕΒΕ
Καταγγέλλει τη στάση της ΓΣΕΒΕΕ

Σταθερά προσηλωμένη στη στήριξη της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής, η πλειοψηφία στη ΓΣΕΒΕΕ σέρνει το «χορό» του «κοινωνικού διαλόγου» της απάτης, ζητά διετές πάγωμα μισθών, που ισούται με μείωση, και επιτίθεται στις αγωνιστικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΕΒΕ, που δε σκύβουν το κεφάλι. Τη στάση της πλειοψηφίας στην προχτεσινή συνεδρίαση του προεδρείου της Συνομοσπονδίας καταγγέλλει η Γραμματεία της Πανελλαδικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ). Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Πραγματοποιήθηκε στις 23/1/2012 συνεδρίαση του προεδρείου της ΓΣΕΒΕΕ. Βασικό θέμα της συνεδρίασης ήταν η πορεία του διαλόγου των "κοινωνικών εταίρων". Οι προτάσεις της ΓΣΕΒΕΕ και η δράση του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΕΒΕ στην τελευταία συνάντηση ΣΕΒ - ΓΣΕΕ - ΓΣΕΒΕΕ - ΕΣΕΕ.

Πρόταση της πλειοψηφίας ήταν: Συνέχιση του διαλόγου και 2χρονο πάγωμα μισθών των εργαζομένων.

Παράλληλα εξαπολύθηκε επίθεση στο ΠΑΜΕ και στην ΠΑΣΕΒΕ με ψευδείς κατηγορίες ότι στην παρέμβαση που ματαίωσε το στημένο διάλογο υπήρξε:

  • Ασκηση προσωπικής τρομοκρατίας.
  • Προσωπικές απειλές ακόμη και για τη ζωή παριστάμενου.
  • Υπονόμευση θεσμών και άνοιγμα δρόμου για αντισυνταγματική εκτροπή.
  • Φθορά των γραφείων της ΓΣΕΒΕΕ και πολλά άλλα.

Ιδιαίτερη εντύπωση κάνει η στάση των δυνάμεων του ΣΥΝ - ΣΥΡΙΖΑ, που προσπαθώντας να έχουν και την "πίτα ολάκερη και το σκύλο χορτάτο": "Κατηγόρησαν την τρόικα" και "τις κυβερνητικές επιλογές" απ' τη μία, αλλά συμφώνησαν στην πρόταση του προέδρου για το πάγωμα μισθών και κατηγόρησαν το ΠΑΜΕ ότι με τη δράση του ανοίγει το δρόμο για αντισυνταγματικές εκτροπές.

Η παραπάνω στάση της συμβιβασμένης ηγεσίας της ΓΣΕΒΕΕ για άλλη μια φορά επιβεβαιώνει:

  • Η πλειοψηφία της διοίκησης είναι σταθερά ταγμένη στο πλευρό της κυβερνητικής πολιτικής μαζί με το ΣΕΒ και τους άλλους συμβιβασμένους, παρά τις όποιες λεκτικές αντιρρήσεις τους.
  • Θεωρούν ότι η κρίση θα ξεπεραστεί μόνο αν διατηρηθεί και αυξηθεί η κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων.
  • Παριστάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ότι το χτύπημα του εισοδήματος των εργαζόμενων και το χάρισμα των ασφαλιστικών εισφορών στους βιομήχανους και μεγαλέμπορους (το υποκριτικά λεγόμενο μη μισθολογικό κόστος) θα τσακίσει και θα διώξει από τη δουλειά τους εκατοντάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους.
  • Η συμμετοχή στους κοινωνικούς διαλόγους στόχο έχει να δημιουργήσει συνενόχους, να γίνουν αποδεκτά τα μέτρα στη συνείδηση των αυτοαπασχολούμενων.
  • Οι κατηγορίες περί "τρομοκρατικής δράσης" του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΕΒΕ ότι επιδιώκουν να εξαθλιωθούν εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι για να αποκτήσουν "επαναστατική συνείδηση", μόνο γέλια μπορούν να προκαλέσουν.

Οι αυτοαπασχολούμενοι, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι έχουν πείρα. Γνωρίζουν πού τους οδήγησαν οι συμβιβασμένες ηγεσίες μέσα απ' τους "κοινωνικούς διαλόγους".

Η λύση δεν είναι άλλη από την ανάπτυξη ενός δυνατού αντιμονοπωλιακού μετώπου εργαζομένων - αυτοαπασχολούμενων - φτωχών αγροτών - ανέργων - γυναικών - νεολαίων, που θα αμφισβητεί το σύνολο της εφαρμοζόμενης ευρωενωσιακής πολιτικής, που θα διεκδικεί μέτρα ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας στην κρίση και θα ανοίγει το δρόμο για μια κοινωνία και οικονομία χωρίς μονοπώλια και εκμετάλλευση. Το δίκιο θα κριθεί στους δρόμους του αντιμονοπωλιακού αγώνα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κατεβαίνουν τα ρολά Τρίτη και Τετάρτη(26/6/2011)
Κλείνουμε μαγαζιά και βιοτεχνίες(15/6/2011)
Οργανωμένη αντίσταση και κοινή πάλη(18/5/2011)
Αγωνιστικό κάλεσμα για τις 22 του Απρίλη(15/4/2010)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org