Τρίτη 4 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ανοίγει δρόμους για επιπλέον αντιλαϊκά μέτρα

Σιγοντάρει το σύνολο των στρατηγικών ανατροπών που προωθεί η κυβέρνηση

Το έδαφος για νέες αντιλαϊκές ανατροπές στο όνομα της «ανάπτυξης» προς όφελος του κεφαλαίου στρώνει η ηγεσία της ΝΔ, ενώ την ίδια ώρα μοιράζει ψεύτικες ελπίδες, επιχειρώντας να εγκλωβίσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια.

Με δεδομένη τη συναίνεση στα βάρβαρα αντιλαϊκά - αντεργατικά μέτρα εντός και εκτός του μνημονίου, που εκφράζεται καθημερινά και στην πράξη, η ηγεσία της ΝΔ υπερθεματίζει ταυτόχρονα για την ανάγκη για ακόμα πιο τολμηρά μέτρα, εννοείται προς το συμφέρον της πλουτοκρατίας.

«Οι ανατροπές είναι αναπόφευκτες και θα είναι σεισμικού χαρακτήρα», τονίζει χαρακτηριστικά ο Α. Σαμαράς σε άρθρο του στο «Εθνος της Κυριακής», δίνοντας ταυτόχρονα και το στίγμα των επικείμενων ανατροπών. «Οσον αφορά στην αλλαγή πολιτικής, αναπόφευκτη είναι πλέον η διέξοδος με ανάκαμψη και ανάπτυξη, που θα επιτρέψει στη χώρα να καλύψει τις δανειακές υποχρεώσεις της με "επανεκκίνηση" της οικονομίας και όχι με υπερ-φορολόγηση που οδηγεί σε ακόμα βαθύτερη ύφεση», επισημαίνει, εκφράζοντας την υποστήριξή του στη «φυγή προς τα μπρος με ανταγωνιστικότητα και εξωστρέφεια».

Από τη σκοπιά αυτή θεωρείται δεδομένη η στήριξη στις διαρθρωτικές αλλαγές που προωθούν τους επόμενους μήνες κυβέρνηση και τρόικα για τη δραστική μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης και την ενίσχυση της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Ηδη, το επιτελείο της ΝΔ έχει διαμηνύσει ότι θα βάλει πλάτες στην απελευθέρωση των «κλειστών» επαγγελμάτων, στο νέο μισθολόγιο - πτωχολόγιο στο δημόσιο, στη νέα κατεδάφιση ασφαλιστικών δικαιωμάτων (ΒΑΕ, επικουρικές), στην παραπέρα μείωση των εργοδοτικών εισφορών, στη μείωση της φορολογίας των επιχειρηματικών κερδών, στις σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις, στην αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας, κ.ά.

Στο ίδιο άρθρο, ο Α. Σαμαράς ανέφερε ότι «η Ελλάδα έχει αδρανή περιουσία που μπορεί να της επιτρέψει σύντομα να ανακουφίσει το πρόβλημα του υπερδανεισμού», ενώ προτείνει ανάπτυξη «με κύριο μοχλό όχι τις (καταναλωτικές) επιδοτήσεις, αλλά τις παραγωγικές επενδύσεις», πλειοδοτώντας σε ενίσχυση της κρατικής επιχορήγησης προς τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Στο πλαίσιο αυτό, με αφορμή τα μέτρα κατά της φοροδιαφυγής πιέζει για «άμεσο συμψηφισμό οφειλών (σ.σ. των επιχειρήσεων) προς και από το Δημόσιο», με στόχο την προσφορά άμεσα «ζεστού χρήματος» στο μεγάλο κεφάλαιο.

Την ίδια στιγμή, θεωρεί αναπόφευκτες τις νέες φορολογικές επιβαρύνσεις των νοικοκυριών εξαιτίας της αύξησης του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, έστω και αν για δημαγωγικούς λόγους τα χαρακτηρίζει δυσβάσταχτα και με «αβέβαιο αποτέλεσμα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ