Τρίτη 4 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Απαράδεκτες μεθοδεύσεις σε βάρος γιατρού

Την καταβολή των οφειλόμενων μισθών και την παύση της πειθαρχικής δίωξης της Αγγελικής Σωτήρη ζητάει το ΚΚΕ, με Ερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπουργό Υγείας οι βουλευτές του Κόμματος Α. Σκυλλάκος, Γ. Γκιόκας και Ν. Καραθανασόπουλος.

Σύμφωνα με την Ερώτηση, η Α. Σωτήρη είχε οργανική θέση στο Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα», όπου εργαζόταν ως Πνευμονολόγος - Φυματιολόγος, Διευθύντρια του Πνευμονολογικού Τμήματος από τον Αύγουστο του 1990. Από το 2003 εργάστηκε με απασχόληση εκτός θέσης, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών ως επιστημονική συνεργάτης στην Α' Πανεπιστημιακή Πνευμονολογική Κλινική (Νοσοκομείο «Σωτηρία»), ενώ η μισθοδοσία της γινόταν από το Νοσοκομείο «Γ. Χατζηκώστα».

Η εργαζόμενη ακολούθησε τη νόμιμη διαδικασία που απαιτείται για την απασχόληση εκτός θέσης. Υπέβαλε τα σχετικά δικαιολογητικά στο υπουργείο Υγείας από το 2003 και της είχε δοθεί έγκριση για τα έτη 2003 και 2004. Αλλά για τα έτη 2005 και 2006, παρότι υπέβαλε και πάλι σχετικές αιτήσεις στο υπουργείο Υγείας και πληρούσε όλες τις προϋποθέσεις, δεν εκδόθηκαν οι σχετικές αποφάσεις. Παρ' όλα αυτά, εργάστηκε κανονικά και το 2005, και το 2006, και το 2007, όπως προκύπτει από τις σχετικές βεβαιώσεις των καθηγητών και τις εκθέσεις επιστημονικής δραστηριότητας προς το Νοσοκομείο «Γ. Χατζηκώστα».

Επειδή όμως το υπουργείο Υγείας δεν εξέδωσε τις σχετικές εγκρίσεις για τα έτη 2005 - 2006, έπαψε η πληρωμή της, κινήθηκε σε βάρος της πειθαρχική δίωξη και της επιβλήθηκε 2ετής αργία. Στις 12-1-2010, με καθυστέρηση 7 μηνών από τη λήξη της διετούς αργίας, υπογράφεται η Διαπιστωτική Πράξη αυτοδίκαιας επανόδου και στις 18-1-2010 η ενδιαφερόμενη υπέβαλε τη διαπιστωτική πράξη στο Νοσοκομείο και ταυτόχρονα την παραίτησή της. Παρ' όλα αυτά στις 1-3-2010 κινήθηκε νέα πειθαρχική δίωξη σε βάρος της με το πειθαρχικό παράπτωμα της «αδικαιολόγητης αποχής από τα καθήκοντά της».

Μετά τα παραπάνω, οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό τι μέτρα θα πάρει:

  • Για να καταβληθούν στην Αγγελική Σωτήρη οι οφειλόμενοι μισθοί 2005 - 2006 - 2007, αφού η εργαζόμενη παρείχε τις υπηρεσίες της ανελλιπώς όλα αυτά τα χρόνια, εργαζόμενη με απασχόληση εκτός θέσης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών ως επιστημονική συνεργάτης.
  • Για να σταματήσει η πειθαρχική δίωξη σε βάρος της συγκεκριμένης εργαζόμενης, ώστε να μπορέσει αυτή να συνταξιοδοτηθεί.

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org