Τρίτη 4 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με εμπιστοσύνη ο λαός να στρέψει το βλέμμα του στο ΚΚΕ

Στην κεντρική αγορά της Θεσσαλονίκης περιόδευσε την Παρασκευή κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Θεοδόση Κωνσταντινίδη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ

Στην κεντρική αγορά της Θεσσαλονίκης περιόδευσε λίγες ώρες πριν την αλλαγή του χρόνου κλιμάκιο στελεχών του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Θεοδόση Κωνσταντινίδη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος και περιφερειακό σύμβουλο με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», για να συζητήσει με τους μικρούς και αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ σχετικά με τις επιπτώσεις των αντιλαϊκών μέτρων που χτυπούν συνολικά τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.

Οπως διαπιστώθηκε, η πολυθρύλητη τόνωση της αγοράς δεν ήρθε ούτε με τις εορταστικές εκδηλώσεις που στήθηκαν από το δήμο και τον εμπορικό σύλλογο το τελευταίο διάστημα, ούτε με τις «ελκυστικές» τιμές, πολύ περισσότερο δεν ήρθε με τις ευχές. Και την τελευταία μέρα, η κίνηση στην αγορά εμφανίσθηκε ιδιαίτερα χαμηλή σε σχέση με πέρσι, καθώς, όπως δήλωναν οι ίδιοι οι μικρέμποροι, ο τζίρος είναι μειωμένος από 30 έως και 40%.

Με το τέλος της περιοδείας, τα στελέχη του ΚΚΕ έκαναν δηλώσεις στα ΜΜΕ. Ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης σημείωσε: «Ο,τι και να κάνουν, όπου και να πάνε θα μας βρίσκουν μπροστά τους και ως ΚΚΕ και ως αγωνιστικό λαϊκό κίνημα. Αναφέρομαι στους κυβερνώντες, σ' αυτούς που στηρίζουν αυτή την πολιτική, στους διεθνείς οργανισμούς που υπαγορεύουν και εφαρμόζεται αυτή η πολιτική. Εμείς μπορούμε να πούμε ότι είμαστε η απαντοχή του λαού, των εργαζομένων, των μικρών και αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών της πόλης και των μικρών αγροτών του χωριού. Πρέπει με εμπιστοσύνη ο λαός να στρέψει το βλέμμα του στο ΚΚΕ. Μπορούμε με αγωνιστική προσπάθεια, με ταξικό προσανατολισμό να βάλουμε φρένο σ' αυτή την πολιτική και στην πορεία να την ανατρέψουμε».

Ο Γιάννης Ζιώγας, βουλευτής του ΚΚΕ, περιφερειακός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», δήλωσε: «Η επίθεση συνεχίζεται και δεν έχουμε δει ακόμα τα χειρότερα. Η οργή και η αγανάκτηση πρέπει να μετατραπούν σε συνειδητή συμμετοχή στο ταξικό εργατικό κίνημα. Ο λαός να βγει στο προσκήνιο και να διεκδικήσει τον πλούτο που παράγει. Με αισιοδοξία να ανοίξει το δρόμο της ρήξης, της ανατροπής, της διεκδίκησης της εξουσίας».

Ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, μέλος της ΕΠ της ΚΟΘ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», δήλωσε: «Η ευχή για καλή χρονιά δεν αρκεί να μείνει απλά μια ευχή. Πρέπει να γίνει απόφαση όλου του λαού. Των εργαζόμενων με το ΠΑΜΕ, των μικρομεσαίων με την ΠΑΣΕΒΕ, των αγροτών με την ΠΑΣΥ, των νεολαίων με το ΜΑΣ, των γυναικών με την ΟΓΕ, να συγκροτήσουν τη μοναδική συμμαχία που είναι ικανή να ανατρέψει τη λαίλαπα αυτής της πολιτικής και τους φορείς της. Ολος ο λαός στο πόδι, με το μοναδικό που μπορεί να εμπνεύσει, να οργανώσει και να φέρει σε αποτέλεσμα αυτό το μεγάλο αγώνα, με το ΚΚΕ, που μπορεί να ανοίξει το δρόμο για μια κοινωνία η οποία μπορεί να ικανοποιεί τις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων και όχι τα κέρδη των λίγων».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org