Τρίτη 4 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
Από μέρα σε μέρα
Καημό που τον έχουν για τις τράπεζες...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΚΑΛΟ ΑΥΤΟ! Αποφάσισαν να μας πλασάρουν μια τροπολογία για την αναστολή των πλειστηριασμών σπιτιών για το πρώτο εξάμηνο του 2011 ως ...φιλολαϊκό μέτρο.

Μόνο που, ακόμα και στην ανακοίνωσή τους, τα συναρμόδια υπουργεία ...προδίδουν το γιατί το κάνουν.

Θέλουν, λέει, να βρεθούν «συμβιβαστικές λύσεις στην αποπληρωμή των χρεών στις περιπτώσεις μόνιμης αδυναμίας πληρωμής». Να μη χάσουν οι τράπεζες τα λεφτά τους, εν' ολίγοις.

Αλλωστε, όλοι γνωρίζουμε ότι τα ευγενέστατα αυτά ιδρύματα έχουν αναγάγει σε τέχνη όχι μόνο το να «τα παίρνουν» από αυτούς που μπορούν να πληρώσουν, αλλά κυρίως από αυτούς που ...δεν μπορούν. Να βγάζουν «κι απ' τη μύγα ξίγκι»!

Και η κυβέρνηση δεν θα μπορούσε παρά να είναι αρωγός σε αυτήν την προσπάθεια, αφού, όπως πολλές φορές έχει πει, το τραπεζικό σύστημα... είναι βασικός πυλώνας για την ανάπτυξη.

Ετσι, την ίδια στιγμή που κάποιος εργαζόμενος αγχώνεται το 2011 για το αν θα χάσει ή όχι το σπίτι του, οι τράπεζες έχουν άλλα πράγματα να τις προβληματίζουν. Πιο ...όμορφα.

Οπως το «ποιο από τα πακέτα στήριξης που υπάρχουν γι΄ αυτές να διαλέξουν;» και «πόσα χρήματα να αντλήσουν;». Πάντα με την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου, δηλαδή του φορολογούμενου.

Εξυπακούεται, φυσικά, ότι όλο αυτό το χρήμα δε ...μένει μόνο στους τραπεζίτες, διαχέεται στους φίλους τους: Εφοπλιστές, βιομήχανους και πολυεθνικές. Μεταξύ τους, βλέπετε, είναι ...κουλουβάχατα και δεν μπορείς να ξεχωρίσεις τον έναν από τον άλλον.

ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ, έχουμε τον Γιώργο Παπανδρέου να μας δηλώνει απερίφραστα ότι ο ...Αγιος Βασίλης θα αργήσει μια χρονιά και θα έλθει το 2012 μαζί με την «ανάπτυξη».


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org