Τρίτη 4 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να ματαιωθεί το απάνθρωπο σχέδιο

Καταγγελίες, για το φράχτη που ετοιμάζει η κυβέρνηση, από την Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ και τη «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις λαϊκές ελευθερίες και την Αλληλεγγύη»

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή της για τον φράκτη που ετοιμάζει η κυβέρνηση στον Εβρο σημειώνει:

«Τα σχέδια της κυβέρνησης για κατασκευή φράχτη στο ποτάμι του Εβρου, για να μην περνούν οι μετανάστες και οι πολιτικοί πρόσφυγες, δεν μας εκπλήσσουν.

Κατασταλτικοί μηχανισμοί, υπηρεσίες FRONTEX στην Ελλάδα, στρατός, λιμενικό, αστυνομία όλα σε διατεταγμένη υπηρεσία από την κυβέρνηση και την ΕΕ όχι για να λύσουν το μεταναστευτικό πρόβλημα αλλά για να ελέγχουν όπως και όσο τους βολεύει την είσοδο και έξοδο των κυνηγημένων.

ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. αγωνιούν για το πώς και πόσο θα χρησιμοποιούν σαν φτηνό αναλώσιμο εργατικό δυναμικό αυτούς που η ιμπεριαλιστική πολιτική τους οδηγεί στο δρόμο της μετανάστευσης και της προσφυγιάς. Υιοθετούν και στηρίζουν μεθόδους που έχουν δοκιμαστεί και σε άλλες χώρες χωρίς αποτέλεσμα.

Το ΠΑΜΕ αντιπαλεύει και καταγγέλλει την κυβέρνηση και τα κόμματα που υψώνουν φράχτες στα δικαιώματα των λαών, που υψώνουν φράχτες στο δικαίωμα στην εργασία, στην επιβίωση, στην ασφάλεια.

Η μετανάστευση και η προσφυγιά μπορούν να αντιμετωπιστούν με άλλη πολιτική, με την πολιτική που θα αψηφά συμφωνίες, κανονισμούς και οδηγίες της ΕΕ, θα επιτρέπει στους μετανάστες να μετακινηθούν στις χώρες της ΕΕ που επιθυμούν και δεν θα εγκλωβίζονται στην Ελλάδα.

Με την πολιτική που θα είναι αντίθετη με την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και θα έχει στόχο να καλύπτει τις ανάγκες όλων των ανθρώπων».

Αμεση ήταν η αντίδραση και της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις λαϊκές ελευθερίες και την Αλληλεγγύη», που σε ανακοίνωσή της μεταξύ άλλων τονίζει:

«Η υλοποίηση αυτού του βάρβαρου σχεδίου δεν πρόκειται να λύσει το πρόβλημα της μαζικής εισόδου μεταναστών και προσφύγων στη χώρα μας, αφού οι αιτίες που την προκαλούν παραμένουν και οξύνονται. Οσο συνεχίζονται και εντείνονται η ιμπεριαλιστική επιθετικότητα, οι πόλεμοι και οι επεμβάσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ με τη συμμετοχή και των ελληνικών κυβερνήσεων, η καταλήστευση του πλούτου των λαών από μια χούφτα μονοπωλιακές επιχειρήσεις, τόσο θα δημιουργούνται και θα γιγαντώνονται τα κύματα των πεινασμένων και κυνηγημένων μεταναστών και προσφύγων που θα αναζητούν στη μετανάστευση τη διέξοδο για να σώσουν τη ζωή τους. Ο απελπισμένος αγώνας της επιβίωσής τους θα αποδειχτεί πιο ισχυρός από οποιονδήποτε φράχτη που θα επιχειρήσει να τον καταπνίξει».

Η «Δημοκρατική Συσπείρωση» καλεί τον ελληνικό λαό να αγωνιστεί για: «Τη ματαίωση του απάνθρωπου σχεδίου για την κατασκευή φράχτη κατά των μεταναστών στον Εβρο. Την κατάργηση της απαράδεκτης συμφωνίας εγκατάστασης του FRONTEX στη χώρα μας και την απομάκρυνση των δυνάμεών του από το έδαφός της. Την απόσυρση του νομοσχεδίου που ενσωματώνει την ευρωενωσιακή Οδηγία για 18μηνη φυλάκιση και μαζικές απελάσεις μεταναστών. Την κατάργηση του Κανονισμού του Δουβλίνου που κρατάει εγκλωβισμένους στη χώρα μας εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες που έχουν ως προορισμό άλλες χώρες της ΕΕ. Την χορήγηση ασύλου ή άλλης μορφής διεθνούς προστασίας στα θύματα της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας, των πολέμων και των επεμβάσεων του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Τη νομιμοποίηση όσων μεταναστών ζουν και εργάζονται στη χώρα μας. Τη χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων στους μετανάστες που βρίσκονται στη χώρα μας, ενώ επιθυμούν να εγκατασταθούν σε άλλες χώρες της ΕΕ. Την απεμπλοκή της χώρας μας από τους πολέμους, τις επεμβάσεις και τα γενικότερα ιμπεριαλιστικά σχέδια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ