Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εχουν κάνει τη συκοφαντία επάγγελμα

Δεν είναι η πρώτη φορά, που σε ενιαία γραμμή τα αστικά ΜΜΕ πέφτουν να τσαλακώσουν ένα δημόσιο πρόσωπο που συστρατεύεται χρόνια τώρα με το ΚΚΕ. Είναι τέτοια η λύσσα τους να θωρακίσουν από κάθε μπάντα το αστικό πολιτικό σύστημα και τα κόμματα - πυλώνες του, που δε συγχωρούν σε ανθρώπους με ευρύτερη λαϊκή απήχηση την αντίθεση στον ντορό της κυρίαρχης, βάρβαρης πολιτικής και την ουσιαστική συμβολή τους στην πάλη για το δίκιο του λαού. Μια τέτοια περίπτωση είναι και ο συνθέτης Διονύσης Τσακνής. Ο οποίος έχει καταθέσει δημόσια εδώ και χρόνια την ουσιαστική πολιτική συμπόρευσή του με το ΚΚΕ, συμβάλλοντας με την τέχνη του στη λαϊκή υπόθεση.

Τα αστικά ΜΜΕ, αξιοποιώντας το βολικό γι' αυτά καιροσκοπισμό και την εντυπωσιοθηρία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, προσπάθησαν να μπλέξουν τον Διονύση Τσακνή σε σενάρια υποψηφιότητας στο Δήμο Αθηναίων, σαν επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Στην κορύφωση αυτών των σεναρίων, ο συνθέτης βγήκε με δημόσια δήλωσή του και τα διέψευσε, επαναλαμβάνοντας το αυτονόητο: Οτι πρόσκειται πολιτικά στο ΚΚΕ και πως θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για να κερδηθούν περισσότερες λαϊκές συνειδήσεις με την πολιτική πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

****

Σαν να μην υπήρξε ποτέ η δήλωση του Δ. Τσακνή, τα αστικά ΜΜΕ, με κυρίαρχο το «Βήμα» και τα ΝΕΑ, εξαπέλυσαν χτες έναν βρώμικο από κάθε άποψη πόλεμο στον συνθέτη και το ΚΚΕ, με προσωπικά σχόλια και υπονοούμενα για ιδιοτέλεια στη σχέση του συνθέτη με το Κόμμα, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο αυτό βλέπει τις συμμαχίες του. Η ένταση της επίθεσης και το μέγεθος της αθλιότητας δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία ότι το γαϊτανάκι πλέχτηκε μαστόρικα από την πρώτη στιγμή, με ευθύνη και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, ώστε στο πρόσωπο ενός ανθρώπου με την αναγνώριση του Δ. Τσακνή, να χτυπηθεί καθένας που τολμάει να βάζει την τέχνη του και τη δράση του, στην υπηρεσία του λαϊκού κινήματος.

Ολοι αυτοί έχουν κάνει επάγγελμα τη συκοφαντία, υπηρετώντας ένα σύστημα σάπιο, βάρβαρο και αντιδραστικό για το λαό και τις ανάγκες του. Η μάχη των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών είναι μια βαθιά πολιτική μάχη. Με τέτοιους όρους θα συνεχίσει να τη δίνει το ΚΚΕ, μακριά και ενάντια σε τυχοδιωκτισμούς και συγχωροχάρτια στη σοσιαλδημοκρατία, στα κόμματα που υπηρετούν την πολιτική του μνημονίου. Εχοντας στο πλευρό του χιλιάδες γνωστούς και άγνωστους αγωνιστές, στον αγώνα για τη λαϊκή συσπείρωση και τη λαϊκή αντεπίθεση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ