Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ολα για την κερδοφορία

Στις αρχές του επόμενου χρόνου προγραμματίζεται να δημοπρατηθεί τμήμα της λεγόμενης γραμμής U του μετρό της Αθήνας που θα αρχίζει από το Γαλάτσι και με κορυφή το σταθμό της Πανεπιστημίου θα καταλήγει στον Παράδεισο Αμαρουσίου, συνολικού μήκους 21 χιλιομέτρων και κόστους 3 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση δεν έχει καταλήξει ακόμη οριστικά στον τρόπο χρηματοδότησης του έργου. Ωστόσο, ανάμεσα στις «λύσεις» που εξετάζονται είναι και η «σύμβαση παραχώρησης», τύπου ΣΔΙΤ, αλλά και η παλιότερη πρόταση του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ επί κυβέρνησης ΝΔ Γ. Σουφλιά για χρηματοδότηση του έργου μέσω τιτλοποίησης μελλοντικών εσόδων του Δημοσίου από την Αττική Οδό.

Πρόκειται ασφαλώς για δύο αντιλαϊκές λύσεις, αφού θα επιβαρύνουν το λαό με πρόσθετα χαράτσια και για την κατασκευή και για τη χρήση, όπως γίνεται τώρα και με τους εθνικούς αυτοκινητόδρομους, με συνέπεια ο λαός και οι εργαζόμενοι να πληρώνουν πανάκριβα διόδια για κάθε διαδρομή.

Η κυβέρνηση με την επίκληση της «τρόικας» και του μνημονίου δεν έχει πλέον κανέναν ενδοιασμό. Ολα τα βγάζει «στο σφυρί» - από τον ΟΣΕ και τις δημόσιες επιχειρήσεις ύδρευσης και αποχέτευσης ως τη δημόσια ακίνητη περιουσία - προκειμένου να ενισχύσει την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου. «Ολα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει», και μόνο ο λαός πληρώνει...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ