Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ερχονται χαράτσια κάθε είδους

Με την υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής συναντήθηκε χτες ο πρωθυπουργός

Χτες, υπήρξε συνάντηση του πρωθυπουργού και με την υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τ. Μπιρμπίλη. Εκτός από την επιτάχυνση των διαδικασιών για την απελευθέρωση της ενέργειας, σύμφωνα με πληροφορίες, αντικείμενο της συνάντησης του πρωθυπουργού ήταν και τα εξής:

  • Μέτρα για την είσπραξη των προστίμων από τους κλειστούς ημιυπαίθριους, καθώς παρατηρείται σημαντική απροθυμία των κατόχων να τα δηλώσουν στις πολεοδομίες (μέχρι τώρα υπολογίζεται ότι έχουν δηλωθεί μόλις 45.000, έναντι 1,5 εκατομμυρίου που υπάρχουν). Για το λόγο αυτό αποφασίστηκε, εκτός των άλλων, να ξεκινήσουν έλεγχοι από τις πολεοδομίες.
  • Η λήψη μέτρων και νομοθετικών ρυθμίσεων, αν χρειαστεί, για το νέο «φορο - σαφάρι» για την είσπραξη των προστίμων από τα αυθαίρετα, που είναι έτοιμη να εξαπολύσει η κυβέρνηση, προκειμένου να μπει στα κρατικά ταμεία το 1,5 δισ. ευρώ που προβλέπει το αντιλαϊκό μνημόνιο για την τριετία 2011 - 2013 από τη συγκεκριμένη ενέργεια. Συγκεκριμένα, μελετάται ρύθμιση, ώστε να «εξορθολογιστούν» τα πρόστιμα για τα αυθαίρετα που χτίστηκαν μετά το 2004, τα οποία θεωρούνται υπερβολικά.
  • Η κατάθεση του νομοσχεδίου, με το οποίο ιδρύεται το «Πράσινο Ταμείο ΑΕ», για τη στήριξη των μονοπωλιακών ομίλων από πόρους που μετακυλίονται και θα επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο το ήδη πενιχρό λαϊκό εισόδημα, ενώ παράλληλα με άλλες διατάξεις του παραδίδεται η σύνταξη των δασικών χαρτών σε ιδιώτες μέσω της «Κτηματολόγιο ΑΕ», αυξάνοντας τον κίνδυνο για την πλήρη εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση των δασών και του φυσικού πλούτου της χώρας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ