Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΑ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ - ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Δεδομένο το ενδιαφέρον των ιμπεριαλιστών

Τηλεφωνικές επικοινωνίες με Κλίντον και Ρομπάι είχε χτες ο Γ. Παπανδρέου

Το δεδομένο ιμπεριαλιστικό ενδιαφέρον για την περιοχή της Μέσης Ανατολής και της ΝΑ Μεσογείου, αλλά και τα αναβαθμισμένα καθήκοντα που έχει αναλάβει η κυβέρνηση στην προώθηση των γενικότερων σχεδιασμών ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, επιβεβαιώνουν οι τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε χτες ο Γ. Παπανδρέου με την υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χ. Κλίντον, και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χ. Ρομπάι.

Σύμφωνα με κυβερνητικές διαρροές, με την πρώτη συζήτησαν «την κατάσταση στη Μέση Ανατολή» και τα αποτελέσματα από «τις επαφές του με τους Παλαιστινίους» και τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπ. Νετανιάχου. Εκτενής αναφορά, σύμφωνα με τους συνεργάτες του πρωθυπουργού, υπήρξε και «για την κατάσταση στα Βαλκάνια και για το Κυπριακό».

Ο Γ. Παπανδρέου ενημέρωσε ακόμα τον Χ. Ρομπάι για την επίσκεψη Νετανιάχου στην Αθήνα και για τη δική του επίσκεψη στη Μέση Ανατολή, καθώς και για τις συνομιλίες που είχε με ηγέτες της περιοχής. Επίσης, συνομίλησαν «για τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία, αλλά και για την οικονομία στην Ευρώπη». Ο Γ. Παπανδρέου μίλησε, τέλος, και με τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μ. Αμπάς, σχετικά με την ενδεχόμενη έναρξη διαλόγου με το Ισραήλ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ