Τρίτη 8 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ
Κάνουν το παν για να κρυφτεί η ουσία

Σε διακομματικό κείμενο 10 σημείων, που αφήνει «εκτός» τα ουσιώδη σημεία που αφορούν το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου, προσανατολίζεται η πλειοψηφία της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής, η οποία αναμένεται να συνεδριάσει σήμερα για τελευταία φορά. Το κοινό κείμενο δεν αποκλείει την κατάθεση χωριστών πορισμάτων.

Το ΚΚΕ ξεκαθάρισε, μέσω του βουλευτή του, Α. Σκυλλάκου, ότι δε συμμετέχει στη συγκεκριμένη διαδικασία, αφού δε γίνεται καν λόγος για το καθεστώς των «χρυσόβουλων» που οδήγησαν στο σημερινό καθεστώς, ενώ προωθείται και η αντίληψη ότι το θέμα των εκτάσεων του Δημοσίου είναι υπόθεση της δικαιοσύνης, χωρίς να υφίσταται θέμα αλλαγής του υπάρχοντος θεσμικού πλαισίου για να προστατευθούν κατ' ελάχιστο τα συμφέροντα του Δημοσίου. Στην υπογραφή του κειμένου προσανατολίζονται το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και ο ΛΑ.Ο.Σ., ενώ αδιευκρίνιστη παρέμενε η θέση του ΣΥΡΙΖΑ.

Χτες, συνεχίστηκαν και οι «διαρροές» για το περιεχόμενο των πορισμάτων: Το ΠΑΣΟΚ θα ζητήσει τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής προκειμένου να εξεταστούν ποινικές ευθύνες για τους Θ. Ρουσόπουλο, Γ. Βουλγαράκη, Π. Δούκα, Α. Κοντό και Ε. Μπασιάκο. Πιθανότατα θα ζητήσει το ίδιο και για τον Κ. Κιλτίδη, ενώ θα επιρρίπτει πολιτικές ευθύνες στους πρώην υπουργούς του ΠΑΣΟΚ Γ. Δρυ και Γ. Φωτιάδη.

Από την πλευρά της η ΝΔ έχει ζητήσει παράταση στις εργασίες της επιτροπής που όμως αναμένεται να απορριφθεί, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να ζητήσει τη σύσταση προανακριτικής για τον νυν υπουργό Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, για πρόσφατες παραλείψεις στην υπόθεση. Οσον αφορά το ΛΑ.Ο.Σ., θα μιλά για ποινικές ευθύνες στους Γ. Δρυ, Α. Φωτιάδη Ε. Μπασιάκο, Π. Δούκα και Α. Κοντό, ενώ τα ίδια πρόσωπα φέρεται να φωτογραφίζει στο πόρισμά του και ο ΣΥΡΙΖΑ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ