Τρίτη 8 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Υποκρισία για τον εμπορευματοποιημένο αθλητισμό...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΑΠΟ ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΔΑΚΡΥΑ για τη βία στα γήπεδα (με αφορμή τα επεισόδια στον τελικό της Α1 στο Μπάσκετ), οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι χορτάσαμε ήδη...

Τα περί «ανεγκέφαλων», «βαρβάρων», «ηλίθιων» ειπώθηκαν με κάθε πιθανή εκδοχή. Αποδόθηκαν ευθύνες στην «πολιτεία», στην «αστυνομία», στους «πολιτικούς προϊστάμενους» και όλα όσα συνήθως ακούμε.

Μόνον ένας δε φταίει για όλα αυτά: Οι εταιρείες και οι μεγαλοσχήμονες, που ελέγχουν τον επαγγελματικό αθλητισμό. Αντιθέτως, είναι ...θύματα που επενδύουν τα λεφτά τους σε έναν απολίτιστο λαό!

Φυσικά, εντελώς τυχαία, οι άνθρωποι των συνδέσμων και των λεγόμενων «οργανωμένων» είναι άνθρωποι των εκάστοτε εταιρειών. Ομως, αυτό δε φαίνεται να απασχολεί κανέναν!

Μιλάμε για τους «επενδυτές», που έχουν διασφαλισμένα άμεσα ή έμμεσα κέρδη από την εμπλοκή τους στον αθλητισμό. Κι αν τυχόν δεν τους «βγει» το επιχειρηματικό πλάνο, τότε ...υπάρχουν πάντα οι ρυθμίσεις χρεών.

Τις οποίες πληρώνει, φυσικά, αυτός ο «απολίτιστος» λαός, που του κάνουν την χάρη να επενδύουν στον αθλητισμό του.

ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ αγχώνονται για το πολιτικό σύστημα της χώρας, τέρμα οι ανησυχίες. Το είπε ο ίδιος ο υπουργός Εσωτερικών, ο Γιάννης Ραγκούσης...

Με το νέο εκλογικό νόμο που θα φέρει και με τις καινούριες περιφέρειες, θα μπει «τέλος στη διαφθορά και στην απαξίωση της πολιτικής».

Γιατί αυτό ήταν το πρόβλημα τόσον καιρό, βρε παιδί μου. Οχι το περιεχόμενο των πολιτικών που ασκούνταν, αλλά ...οι περιφέρειες.

Τώρα που θα αλλάξουν, θα μπει τέρμα στη λιτότητα, στην ανεργία, στην κατεδάφιση του Ασφαλιστικού και τη συρρίκνωση (μέχρι εξαφάνισης) των εργασιακών δικαιωμάτων.

Οσο για το ότι «τελειώνει η μεταπολίτευση» που περήφανος δήλωσε ο υπουργός, τι να πούμε; Ο νέος εκλογικός νόμος θα είναι, μήπως, ...απαγορευτικός για τη διαιώνιση του δικομματισμού;


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ