Τρίτη 8 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι φουσκωμένοι λογαριασμοί της ΔΕΗ...

Παπαγεωργίου Βασίλης

Τα παράπονα των καταναλωτών για τους «φουσκωμένους» λογαριασμούς της ΔΕΗ, πολλαπλασιάζονται, καθώς από τις 2 του Μάη προστέθηκαν νέα τέλη στα, κατά τα άλλα, «παγωμένα» τιμολόγια. Κι αυτό δεν είναι τίποτα.

Πολύ μεγαλύτερες θα είναι οι χρεώσεις για τα λαϊκά νοικοκυριά τους επόμενους μήνες και σε μια συνεχή πορεία, προκειμένου να «συμμορφωθεί» η χώρα με όσα ορίζει η «απελευθέρωση» της αγοράς. Νέα τιμολόγια «μαγειρεύονται» ήδη από τη ΔΕΗ, τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και την κυβέρνηση. Νέα κόστη θα υπολογίζονται και θα διαμορφώνουν την τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας. Νέες επιβαρύνσεις θα έρθουν να στηρίξουν τα υπερκέρδη των ιδιωτών - και της ΔΕΗ - και τα επενδυτικά προγράμματα. Η ενέργεια είναι ένα εμπόρευμα του οποίου η τιμή θα εκτοξευθεί πάρα πολύ σύντομα.

Οι λόγοι δεν είναι αντικειμενικοί, όσο κι αν θέλουν να τους εμφανίσουν ως τέτοιους οι επιχειρηματίες και οι κυβερνώντες. «Αντικειμενικοί» είναι μόνο στα πλαίσια μιας πολιτικής που θεωρεί δημοσιονομικό πρόβλημα τις αμοιβές των εργαζομένων και λύση τα κέρδη των επιχειρήσεων. Μιας πολιτικής που θεωρεί ως δημοσιονομικό πρόβλημα τις συντάξεις και λύση τα υψηλά ασφάλιστρα υπέρ των ιδιωτικών εταιρειών.

Το ηλεκτρικό ρεύμα θα ανατιμηθεί τόσο πολύ, ώστε να δυσκολεύονται οι οικογένειες να το καταναλώνουν, μόνο και μόνο επειδή έτσι θα κερδίσουν περισσότερα οι ενεργειακές εταιρείες. Μόνο και μόνο επειδή κυριαρχεί η πολιτική της ΕΕ και του ΔΝΤ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ