Τρίτη 8 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αθλιότητες χωρίς τέλος από το κόμμα Καρατζαφέρη

Για να συκοφαντήσει το ΠΑΜΕ, χρεώνει την ανεργία στους εργατικούς αγώνες!

Σε εμπροσθοφυλακή της κυβέρνησης στη συκοφάντηση του ταξικού εργατικού κινήματος εξελίσσεται ο ΛΑ.Ο.Σ., διεκδικώντας να αναγνωριστούν οι υπηρεσίες που προσφέρει στην προώθηση της αντιλαϊκής στρατηγικής προς όφελος του κεφαλαίου.

Μ' αυτό το σκεπτικό και θέλοντας να χρεώσει στους εργαζόμενους και στους αγώνες τους την αύξηση της ανεργίας, ο ΛΑ.Ο.Σ. προσπάθησε χτες να σχολιάσει τα όσα είπε στη συνέντευξή της η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σχετικά με τις αντεργατικές κυβερνητικές μεθοδεύσεις.

Σημειώνει μεταξύ άλλων ο ΛΑ.Ο.Σ.: «Οσον αφορά τις ανησυχίες της κ. Παπαρήγα για τα εργασιακά, για να μειωθούν οι απολύσεις και κατ' επέκταση η αύξηση της ανεργίας, χρειάζονται αποτελεσματικά μέτρα ενίσχυσης του παραγωγικού ιστού της χώρας. Κάθε λουκέτο που μπαίνει από λάθη της κυβερνήσεως αλλά και από την αδιέξοδη πολιτική του ΠΑΜΕ σημαίνει πρόσθετη ανεργία».

Είναι εμφανής η πρεμούρα του ΛΑ.Ο.Σ. πρώτος αυτός να απλώσει δίχτυ προστασίας στο κεφάλαιο και στα κόμματά του, που έχουν την αποκλειστική ευθύνη για την ανεργία. Το μεν πρώτο, επειδή επενδύει άναρχα, με μοναδικό κριτήριο τα κέρδη του, ζητώντας μάλιστα να ελαστικοποιηθεί παραπέρα το καθεστώς των απολύσεων, οι δε κυβερνήσεις του, επειδή προσφέρουν το αναγκαίο θεσμικό πλαίσιο για να βαθύνει η εργασιακή εκμετάλλευση. Αυτό προσπαθεί να κρύψει ο ΛΑ.Ο.Σ., στοχοποιώντας με ψέματα το ταξικό κίνημα. Παράλληλα, για λογαριασμό της μεγαλοεργοδοσίας, προσπαθεί να περάσει τη «γραμμή» ότι ο εργαζόμενος δεν πρέπει να διεκδικεί για να έχει τουλάχιστον τη δουλειά του, ακόμα και αν δουλεύει με όρους σύγχρονης δουλείας.

Η αθλιότητα του κόμματος Καρατζαφέρη πήρε άμεση απάντηση από το ΠΑΜΕ, το οποίο, σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου, σημειώνει:

«Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. και το κόμμα του είναι υπόλογοι και πρέπει να απολογηθούν στην εργατική τάξη της χώρας γιατί για χρόνια ολόκληρα στήριζαν και στηρίζουν με χέρια και πόδια τις πολυεθνικές και τα κέρδη τους.

Στήριζαν και στηρίζουν την πολιτική των απολύσεων, της κατάργησης των συντάξεων, τη σύνταξη στα 40 χρόνια δουλειάς, την κατάργηση της σταθερής και μόνιμης δουλειάς.

Αυτό αποδεικνύει με τη στάση του κάθε μέρα στη Βουλή και στους άλλους μηχανισμούς του αστικού κράτους».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ