Τρίτη 8 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΑΙΝΕΣΕΙΣ

Ο ΓΝΩΣΤΟΣ «ΠΑΛΙΟΣ»: «η κοινωνία (...) θυμώνει όταν σε περίοδο άγριας δυσπραγίας εμποδίζονται οι τουρίστες στον Πειραιά. Αποστρέφεται τη βεβήλωση του Ιερού Βράχου με προπαγανδιστικά πανό (...) Η κοινωνική αντίσταση (...) δεν θα παρασυρθεί από τα κόμματα μιας αναχρονιστικής γραφειοκρατικής αριστεράς που μπόλιασε με τον αυταρχισμό της ολόκληρο το αντιπροσωπευτικό πολιτικό σύστημα» (ο Γ. Βότσης στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Ο ΝΕΟΣ «ΒΙΑΣΤΙΚΟΣ»: «δεν υπάρχει πλέον αμφιβολία πως λόγω της ηγεμονίας της ριζοσπαστικής αριστερής ιδεολογίας κατά τη διάρκεια της Μεταπολίτευσης κυριάρχησαν στερεότυπες αντιλήψεις και πρότυπα συμπεριφοράς που έβλαψαν τη χώρα σε πολλούς τομείς (...) οι συνέπειες της δράσης της οδηγούν τη χώρα σε επικίνδυνη ακαμψία, καθώς οι ιδέες της έχουν ηγεμονεύσει στο πολιτικό σύστημα όλα αυτά τα χρόνια» (ο αναπληρωτής καθηγητής του ΠΑ.ΜΑΚ. Ν. Μαρατζίδης στο ΒΗΜΑ).

Ο «ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ»: «το φαινόμενο το οποίο έχουμε μπροστά μας μπορει να περιγραφεί μόνον ως μερική κατάλυση του κράτους. Είναι γνωστός ο κλασικός ορισμός που έδωσε ο Μαξ Βέμπερ για το κράτος: πρόκειται για τον οργανισμό εκείνο που διαθέτει το "μονοπώλιο" της νόμιμης βίας σε συγκεκριμένο έδαφος (...) το ερώτημα που παραμένει είναι αν η αναπόφευκτη διαδικασία ανασυγκρότησης ενός βεμπεριανού κράτους στη χώρα μας θα γίνει ομαλά και συντεταγμένα ή αν θα πάρει άναρχο και βίαιο χαρακτήρα» (ο καθηγητής του Yale, ιδεολογικός προϊστάμενος του προηγούμενου, Σ. Καλύβας, στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΟ:«Σε περιόδους κρίσης ο λαός δεν έχει τίποτα πια να ελπίζει από τους υπαλλήλους της συναίνεσης και του στρογγυλέματος (...) η κρίση βάζει ξεκάθαρα τον τραπεζίτη απέναντι στον πολίτη, το αφεντικό απέναντι στον εργάτη, την κυβέρνηση απέναντι στον άνεργο. Και τότε καταρρέουν τα στρογγυλέματα και οι συναινέσεις. Οι συνασπισμοί του "ναι και όχι". Απομένει μονάχα το "ναι ή όχι". Και ο λαός απολύει τους υπαλλήλους της συναίνεσης και προσλαμβάνει τους προφήτες της ρήξης» (ο Ρ. Βρανάς στα ΝΕΑ).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ