Πέμπτη 18 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Ζητά παραιτήσεις

Την παραίτηση της κυβέρνησης ζητά το ΠΑΣΟΚ με αφορμή την υπόθεση Βατοπεδίου. Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι φυγομάχησε και δεν προσήλθε στη Βουλή στη συζήτηση για το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής. Χαρακτήρισε προφανές, τόσο από το πόρισμα της πλειοψηφίας της Εξεταστικής Επιτροπής, όσο και από την απουσία Καραμανλή, ότι πρόθεση της κυβέρνησης, ήταν η συγκάλυψη. Επίσης, αμφισβήτησε τα λεγόμενά του ότι δεν είχε πλήρη εικόνα του σκανδάλου Βατοπεδίου. Αντίθετα, τον κατηγόρησε ότι γνώριζε και κάλυπτε κι ότι το ίδιο έκανε στα ομόλογα και στην υπόθεση Ζαχόπουλου.

Ερωτώμενος σχετικά, έβγαλε «λάδι» τους Δρυ και Φωτιάδη για την εμπλοκή τους στην υπόθεση Βατοπεδίου. Αναγνώρισε δε ότι ακόμα κι αν διερευνηθεί η εμπλοκή των δύο οι τυχόν ποινικές τους ευθύνες είναι παραγεγραμμένες. Και επέμεινε στην ανάγκη σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής («(...) δεν αρκεί να μείνουν οι εμπλεκόμενοι υπουργοί εκτός κυβερνητικού σχήματος (...) Υπάρχει ανάγκη περαιτέρω διερεύνησης»).

Τάχθηκε κατά των καταλήψεων σχολείων, όπως και ενάντια στην προχθεσινή κατάληψη του στούντιο της ΕΡΤ («(...) από μία τέτοια ενέργεια, δηλαδή να μπει κανείς σε έναν τηλεοπτικό σταθμό, ακόμη και αν είναι ειρηνική, υπάρχουν καλύτεροι τρόποι»). Οσο για την παρέμβαση του προέδρου του ΣΕΒ, Δασκαλόπουλου, ότι χρειάζεται μια ισχυρή και αξιόπιστη κυβέρνηση, είπε ότι τέτοιες δηλώσεις «απηχούν μια γενική αίσθηση στην κοινωνία».

Ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «REAL 97,8», επέμεινε στη σύσταση Προανακριτικής και για Δρυ και Φωτιάδη. Δήλωσε ότι ο Καραμανλής γνώριζε τα πάντα για το Βατοπέδι από το 2005, και τον καλέσει να αποδεχτεί την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, άρα την Προανακριτική, όπως και να δρομολογηθούν παραιτήσεις. Μάλιστα, πέρα από τους εμπλεκόμενους υπουργούς, «η παραίτηση αφορά και στο σύνολο της κυβέρνησης και στον ίδιο τον πρωθυπουργό». Τέλος, υποστήριξε ότι στο ΠΑΣΟΚ είναι «ανά πάσα στιγμή έτοιμοι για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής και για τη SIEMENS».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ