Πέμπτη 23 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Μεταλλαγμένα, αλλά ... εγκεκριμένα!

Γρηγοριάδης Κώστας

«Οσον αφορά τα γενετικώς τροποποιημένα προϊόντα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εμφανίζεται θετική. Γνωρίζετε όμως ότι υπάρχει αντίθεση από τους περισσότερους Ευρωπαίους καταναλωτές», ρωτήθηκε από την εφημερίδα «Καθημερινή» η επίτροπος Γεωργίας της ΕΕ Μ. Φ. Μπόελ.

Και τι λέτε ότι απαντά; «Το γνωρίζω, αν και νομίζω ότι οι πολιτικοί στα κράτη - μέλη συχνά δε λένε την αλήθεια σε αυτό το θέμα. Γιατί το 98% της σόγιας που εισάγουμε για τη διατροφή των ζώων από τις ΗΠΑ είναι γενετικώς τροποποιημένη. Αρα τρώμε γενετικώς τροποποιημένα. Ομως πρόκειται για ποικιλίες που έχουν ελεγχθεί και εγκριθεί. Αν επίσης σταματήσουμε να εισάγουμε από τις ΗΠΑ, θα χρειαστεί να κάνουμε εισαγωγές από άλλες χώρες όπου ενδεχομένως υπάρχουν γενετικώς τροποποιημένες καλλιέργειες και μάλιστα μη εγκεκριμένες»!

Δηλαδή αυτό είναι το ζήτημα; Να τρώμε μεταλλαγμένα, παρά τις προειδοποιήσεις των επιστημόνων για σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία (αλλεργίες, όγκοι, προβλήματα στο αίμα και στα νεφρά), αρκεί να είναι ...εγκεκριμένα, που σημαίνει ότι τα έχουν παράγει κάποια μονοπώλια των ΗΠΑ; Αλλά η εκπρόσωπος της ΕΕ δεν ενδιαφέρεται για την υγεία των λαών. Τι εκπρόσωπος των μονοπωλίων θα ήταν άλλωστε αν δεν ενδιαφερόταν για την κερδοφορία τους σε βάρος και της υγείας των λαών;


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ