Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 24 Ιούλη 2009 - αριθ. φύλλου: 10430

35 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ
ΚΚΕ: Ταξική και υποκριτική η υπάρχουσα δημοκρατία

Η λεγόμενη «καλύτερη δημοκρατία που έχουμε γνωρίσει» είναι χιλιάδες νεκροί στους χώρους δουλειάς, εργοδοτική τρομοκρατία, απολύσεις απεργών και διώξεις συνδικαλιστών, περικοπή εργασιακών - ασφαλιστικών δικαιωμάτων, ένταση αντικομμουνισμού και καταστολής. Γι' αυτό ισχυρό ΚΚΕ, για τη λαϊκή αντεπίθεση.


ΣΕΛ.  3
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Σαρώνει η αντεργατική επίθεση του κεφαλαίου

Την αντεργατική λαίλαπα, που πλήττει τους εργαζόμενους της Θεσσαλονίκης και που θα γίνει σφοδρότερη, κατήγγειλε χτες, με συνέντευξη Τύπου, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, αποκαλύπτοντάς την με συγκεκριμένα παραδείγματα από την καθημερινή δράση του στους χώρους εργασίας.


ΣΕΛ.  15

ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΥΓΕΙΑ και πρόσβαση όλων σε πρόληψη και θεραπεία

Αλέκα Παπαρήγα: Τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν πολύ καλύτερα, αν δεν υπήρχε στην Ελλάδα ένα σοβαρό διαχρονικό πρόβλημα. Ολο το σύστημα δημόσιας Υγείας υποφέρει και η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας έχει προβλήματα

Πρέπει να εξασφαλιστεί ότι οργανωμένα όλες οι ευπαθείς ομάδες, που ανήκουν σε όλες τις ηλικίες, θα έχουν πρόσβαση στο εμβόλιο και στα φάρμακα, στην περίπτωση που υπάρχει προσβολή. Να εξασφαλιστούν οι συνθήκες μέσα στις οποίες μπορούν να ζήσουν με υγεία οι εργαζόμενοι στους χώρους εργασίας, γνωρίζοντας ότι λείπουν οι γιατροί Εργασίας, οι τεχνικοί Ασφαλείας και όπου υπάρχουν κάποιοι, είναι στην υπηρεσία της εργοδοσίας, επομένως δε δίνονται οι εγγυήσεις. Υπάρχουν οι μετανάστες, οι άστεγοι, οι τουρίστες βεβαίως, οι ανασφάλιστοι και εδώ χρειάζεται να διασφαλιστεί ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα συμβάλει. Πέρα από την ευθύνη του υπουργείου, πρέπει να υπάρχει ένας οργανωμένος μηχανισμός προσέγγισης, ενημέρωσης αυτών των ανθρώπων και πρόβλεψης, πρόληψης και στο τι θα γίνει αν υπάρξουν προβλήματα. Θεωρούμε ότι πρέπει και τα εργατικά σωματεία, οι μαζικές οργανώσεις να συμβάλουν στην ενημέρωση. Δεν μπορεί κανείς να προβλέψει την έκταση και την οξύτητα της πανδημίας. Επομένως, η κυβέρνηση πρέπει να πάρει όλα τα απαιτούμενα μέτρα και για το καλύτερο και για το χειρότερο. Η κυβέρνηση έχει την πρώτη ευθύνη, το ΚΚΕ θα προσπαθήσει να κάνει το καθήκον του για την αντιμετώπιση του προβλήματος.


ΣΕΛ.  6  -  7

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΒΑΕ
Κάλεσμα οργάνωσης αγώνα από το ΠΑΜΕ

«Ταφόπλακα» στο καθεστώς των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (ΒΑΕ) βάζει η κυβέρνηση, με τροπολογία που κατέθεσε χτες στη Βουλή. Ετσι, ολοκληρώνει το έργο που είχαν ξεκινήσει οι προηγούμενες των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.


ΣΕΛ.  11

Το κέρδος ο φονιάς

Το εργοδοτικό έγκλημα στην Κοζάνη ήταν μαζικό. Μία εργάτρια νεκρή, ένας βαριά τραυματισμένος και 25 με εγκαύματα και αναπνευστικά προβλήματα στο νοσοκομείο. Από «θαύμα» γλίτωσαν περισσότεροι το θάνατο. Η διαρροή αμμωνίας είναι επικίνδυνη και για έκρηξη. Τα εργατικά δυστυχήματα είναι θυσία της ζωής των εργατών στο βωμό του κέρδους. Οι καπιταλιστές τη ζωή τη μετρούν με κόστος. Που είναι μικρότερο ως αποζημίωση ενός εργοδοτικού εγκλήματος, από το κόστος των μέτρων υγείας και ασφάλειας στους τόπους δουλειάς. Επομένως, το κέρδος μεγαλύτερο. Οι εργάτες λογίζονται αναλώσιμοι μέχρι θανάτου. Με τις ευλογίες της πολιτικής των κομμάτων της πλουτοκρατίας ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού. Που κάνουν την ασυδοσία του ακόρεστου για κέρδη κεφαλαίου φονιά των εργατών. Να, γιατί τα κέρδη είναι ματοβαμμένα με το αίμα τους. Εδώ και τώρα αγώνας ταξικός, για την προστασία της ζωής των εργατών, σε αντιμονοπωλιακή ρότα ως την κατάργηση των κεφαλαιοκρατών.



ΔΙΕΘΝΕΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Νέες ανατροπές σε Εργασιακά - Ασφάλιση

ΣΕΛ.  18
ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ
Περιοδεία ΚΚΕ στις πληγείσες περιοχές

ΣΕΛ.  17
ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ
Ανούσια προεκλογική κίνηση

ΣΕΛ.  19
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑμΕΑ
Οχι άλλα βάρη στις πλάτες των αναπήρων

ΣΕΛ.  11

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ