Πέμπτη 23 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Μέτρα σε βάρος της λαϊκής οικογένειας

Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει για τα αντιλαϊκά μέτρα του ΥΠΕΧΩΔΕ:

«Σε σαφή αντιλαϊκή κατεύθυνση κινούνται και αυτή τη φορά τα μέτρα που αποφάσισε η Κυβερνητική Επιτροπή για "τη μείωση των ρύπων". Για άλλη μια φορά μένει στο απυρόβλητο η αέρια ρύπανση που προκαλείται από την ανεξέλεγκτη δράση των μεγαλοβιομήχανων στα αστικά κέντρα και όλο το βάρος ρίχνεται αποκλειστικά στα λαϊκά στρώματα που χρησιμοποιούν χαμηλού κόστους ΙΧ αυτοκίνητα. Με το πρόσχημα της μείωσης των αέριων αστικών ρύπων καλούνται να πληρώσουν πρόσθετο χαράτσι, "περιβαλλοντικό τέλος" το ονομάζουν, και ταυτόχρονα τους απαγορεύεται διά παντός η κυκλοφορία εντός δακτυλίου. Αντίθετα, τα ακριβά αυτοκίνητα σύγχρονης τεχνολογίας, δηλαδή τα υψηλά εισοδήματα, απολαμβάνουν νέες παροχές καθώς απαλλάσσονται από τα μέτρα αυτά.

Από την άλλη μεριά ο ίδιος ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ αποκαλύπτει τον πραγματικό χαρακτήρα των μέτρων σε βάρος της λαϊκής οικογένειας. Παραδέχεται ότι ο αέρας των αστικών κέντρων δεν πρόκειται να βελτιωθεί αφού προβάλλει ως επιτυχία ότι με τα μέτρα που αναγγέλθηκαν θα υπάρξει "αύξηση της ζήτησης των ΙΧ", άρα και της κυκλοφορίας τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην όξυνση του κυκλοφοριακού προβλήματος και των συνολικών εκπομπών ρύπων.

Για άλλη μια φορά ο ρυπαίνων (αυτοκινητοβιομηχανίες, μεγαλοεισαγωγείς, μονοπώλια του πετρελαίου) πληρώνεται και ο ρυπαινόμενος (τα λαϊκά στρώματα) πληρώνει. Η εργατική τάξη, όλοι οι εργαζόμενοι ας βγάλουν και με την ευκαιρία αυτή τα συμπεράσματά τους».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org