Πέμπτη 23 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Συνέχιση του αγώνα για ολοκληρωμένες λύσεις

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής κατά της κατασκευής ΧΥΤΑ στο Γραμματικό

Αντιπροσωπεία του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, αποτελούμενη από τους Δημήτρη Ζάχαρη, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ και γραμματέα της ΝΕ Αττικής του ΚΚΕ, Γιάννη Γκιόκα, βουλευτή Αττικής του ΚΚΕ, Σταύρο Βαρουτσή, μέλος του Τμήματος Τοπικής Αυτοδιοίκησης του ΚΚΕ, και Νίκο Στεφανίδη, στέλεχος του ΚΚΕ και νομαρχιακό σύμβουλο Ανατολικής Αττικής, συναντήθηκε στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ με αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής κατά της κατασκευής ΧΥΤΑ στο Γραμματικό, αποτελούμενη από τους Ν. Κούκη, πρόεδρο της Κοινότητας Γραμματικού, Ν. Βούλγαρη, πρόεδρο της Κοινότητας Βαρνάβα, και Γ. Κόλλια, κοινοτικό σύμβουλο Βαρνάβα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ ενημερώθηκε για την κατάσταση και τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η έναρξη εργασιών κατασκευής ΧΥΤΑ στην περιοχή του Γραμματικού, όπως και για την προσπάθεια της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει με δυνάμεις καταστολής τις δικαιολογημένες αντιδράσεις των κατοίκων.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ εξέφρασε τη συμπαράσταση στους αγώνες των κατοίκων της περιοχής και απαίτησε την άμεση παύση των εργασιών και την αποχώρηση των δυνάμεων καταστολής. Ταυτόχρονα, επανέλαβε την πάγια αντίθεση του ΚΚΕ στον περιφερειακό σχεδιασμό για την κατασκευή ΧΥΤΑ στην Αττική, τον οποίο ψήφισε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το 2003 και υλοποιεί σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ με τις κατευθύνσεις της ΕΕ. Τόνισε την ανάγκη να συνεχιστεί ο αγώνας για τη διεκδίκηση ολοκληρωμένων λύσεων για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες, αποκλείοντας τα επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία σχέδια κατασκευής εργοστασίων καύσης, όπως επίσης και την οποιαδήποτε ανάμειξη ιδιωτικών - επιχειρηματικών συμφερόντων στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Δεσμεύτηκε ότι το επόμενο διάστημα το ΚΚΕ θα δυναμώσει τις πρωτοβουλίες του σε όλα τα επίπεδα για την ισχυροποίηση αυτού του αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ