Τρίτη 2 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ

«Αν σήμερα ένα μεγάλο τμήμα των εργαζομένων, των νέων, των αγροτών, έχει αφήσει πίσω του τις αυταπάτες του ευρωπαϊκού οράματος, είναι αποτέλεσμα όχι μόνο των επιπτώσεων της εφαρμογής των αντιδραστικών καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων που εκπορεύονται από τα ευρωπαϊκά επιτελεία και υλοποιούνται από τις εθνικές κυβερνήσεις , αλλά και από την συστηματική πολιτική παρέμβαση του ΚΚΕ. Γιατί το ΚΚΕ, από την αρχή της ευρωπαϊκής καπιταλιστικής ενοποίησης, ερμήνευσε σωστά το περιεχόμενό της, δεν δίστασε να αναδείξει ποιων τα συμφέροντα υπηρετεί, και σε αντίθεση με όλα τα άλλα πολιτικά κόμματα που σπέρναν αυταπάτες για το ρόλο της ΕΕ, προειδοποίησε έγκαιρα, για το τι σημαίνει Μάαστριχτ, ενοποίηση, ΟΝΕ και ευρώ, ενάντια στο ρεύμα, είπε την αλήθεια στους εργαζόμενους.

Ομως το ποιο ουσιαστικό είναι οτι το Κομμουνιστικό Κόμμα δεν περιορίστηκε στην ερμηνεία, αλλά συμμετείχε ενεργά και αποφασιστικά στην οργάνωση της πάλης ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ενωση, των καπιταλιστικών συμφερόντων, με σθένος υπερασπίστηκε τα λαϊκά δικαιώματα. Με όλες του τις δυνάμεις συνέβαλε στην δημιουργία μετώπων αντίστασης και πάλης (ΠΑΜΕ,ΠΑΣΥ), στάθηκε δίπλα σε όλα τα στρώματα που πλήττονται από την ΕΕ, (εργαζόμενοι, αγρότες, ΕΒΕ). Αυτή την πάλη δεν την θόλωσε με εφήμερες και νεφελώδεις καταστάσεις όπως αποδείχτηκαν τα λεγόμενα κινήματα κατά της παγκοσμιοποίησης. Αντίθετα επέμεινε στην ανάγκη οργάνωσης και ανασυγκρότησης του λαϊκού κινήματος με συγκεκριμένο πλαίσιο κόντρα στο κεφάλαιο, πρόβαλε και υπερασπίστηκε τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων, ανέπτυξε πραγματική διεθνιστική δράση.

Σήμερα που με πρόσχημα την οικονομική κρίση η επίθεση του κεφαλαίου δυναμώνει, σήμερα που οι εργαζόμενοι υποχρεώνονται να δουλέψουν τριήμερα και τετραήμερα με μειωμένους μισθούς, που πολλαπλασιάζονται οι νέοι των 500 ευρώ, οι εργαζόμενοι με ανασφάλιστη εργασία, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, οι ενοικιαζόμενοι... Σήμερα που η ΕΕ απαιτεί από τις γυναίκες να συνταξιοδοτηθούν μέχρι και 15 χρόνια αργότερα, στο δημόσιο και μάλιστα στο όνομα της ισότητας... Οι εργαζόμενοι δεν είναι μόνοι τους. Στη χώρα μας υπάρχει μια πολιτική δύναμη την οποία μπορούν να εμπιστευτούν. Δύναμη που είναι δύναμη στους αγώνες τους.

Γι' αυτό έχει σημασία, από τις ευρωεκλογές να βγει ενισχυμένο το ΚΚΕ. Θα είναι αυτό ένα ισχυρό μήνυμα προς το ντόπιο και ευρωπαϊκό κεφάλαιο. Ενα μήνυμα αντίστασης, ανυπακοής και απειθαρχίας στην πολιτική του».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ