Τρίτη 2 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΜΑΡΤΥΡΙΑΡΗΔΕΣ

ΟΠΩΣ ΧΤΕΣ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΜΑΖΙ: «Η υπέρβαση της στερεότυπης αντιπαράθεσης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ επί μια πενταετία στην ευρωβουλή δείχνει τις δυνατότητες που υπάρχουν για ευρύτερες συναινέσεις σε μια περίοδο κατά την οποία οι περισσότεροι αναγνωρίζουν ότι οι παλαιού τύπου κομματικές συγκρούσεις έχουν εξαντλήσει τα όριά τους. Ο Βαρβιτσιώτης το είπε στο Ζάππειο όσο πιο καθαρά γινόταν: "Η κοινωνία είναι ώριμη και το πολιτικό μας σύστημα οφείλει να την παρακολουθήσει για τολμηρές αποφάσεις οι οποίες μπορεί να ληφθούν μόνο με ευρεία συναίνεση"» (ο Γ. Κουβαράς στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ: «Ολοι γνωρίζουμε πως μετά τις ευρωεκλογές θα έλθει η στιγμή των δύσκολων δημοσιονομικών αποφάσεων (...) κανείς όμως δεν ανοίγει πραγματικά τα χαρτιά του, προφανώς λόγω του φόβου του πολιτικού κόστους (...) και οι δύο επιλέγουν την ασαφή ρητορεία που είτε έχει κουράσει είτε απλώς δεν πείθει» (από το κύριο άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΜΕ ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ: «Να, λοιπόν, τα τρία ερωτηματικά της προσεχούς Κυριακής: Πόσοι θα πάνε να ψηφίσουν; Πόσους ψηφοφόρους της ΝΔ θα συσπειρώσει ο Καραμανλής; Τι ποσοστό θα πάρουν οι Οικολόγοι; (...) ένα πράγμα μοιάζει δεδομένο: ότι το κομματικό σύστημα πάσχει συνολικά και ότι μια νέα πολιτική ευαισθησία ανατέλλει στον ορίζοντα (...) Το περιορισμένο ενδιαφέρον, η τάση αποχής, το ενδεχόμενο να συγκεντρώσουν τα δύο κόμματα εξουσίας το χαμηλότερο ιστορικά ποσοστό τους, όλα αυτά αποτελούν συμπτώματα του ιδίου προβλήματος: η εμπιστοσύνη του έλληνα πολίτη στο πολιτικό σύστημα της χώρας έχει κλονιστεί σοβαρά» (ο Ι. Κ. Πρετεντέρης στο ΒΗΜΑ).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ