Τρίτη 2 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Να κάνουμε τη νύχτα - μέρα

Για τα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε όλη την Ελλάδα, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εφησυχασμού. Απεναντίας, τώρα, καθώς εξαντλείται, ώρα με την ώρα, ο χρόνος έως το άνοιγμα της κάλπης την ερχόμενη Κυριακή, απαιτείται η αξιοποίηση κάθε δυνατότητας, και της πιο μικρής, για να φτάσει πλατιά, σε κάθε σπίτι εργατικής - λαϊκής οικογένειας, το ψηφοδέλτιο της λαϊκής αντεπίθεσης. Με τη δουλειά μας άνθρωπο τον άνθρωπο, με την αισιοδοξία και την πίστη στη λαϊκή δύναμη, μπορούμε να διαλύσουμε φόβους και διλήμματα, να σπάσουμε στην πράξη τη «σιωπή» που σκόπιμα έχει επιβληθεί γύρω από τα όσα σχεδιάζουν για την επόμενη κιόλας μέρα των εκλογών, μέτρα βαθιά αντιλαϊκά και αντεργατικά. Μέτρα, που θα επιβαρύνουν την ήδη δεινή θέση, στην οποία έχουν περιέλθει η εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα της χώρας.

Με εμπιστοσύνη στο λαό, με την αυτοπεποίθηση που αντλούμε από τις θέσεις και τις προτάσεις μας, τις μόνες επιβεβαιωμένες και δικαιωμένες από τη ζωή, τις μόνες που σκιαγραφούν μια πραγματικά εναλλακτική προοπτική για το λαό, που σηματοδοτούν ένα δρόμο ανάπτυξης με επίκεντρο τα δικά του συμφέροντα, να αξιοποιήσουμε τις μέρες που απομένουν για ακόμα πιο πλατύ άνοιγμα, για περισσότερες και πιο ουσιαστικές συζητήσεις με τους ανθρώπους του μόχθου. Θαρρετά να ζητήσουμε, η ψήφος στις 7 Ιούνη να είναι ψήφος ελπίδας και ανάτασης. Ψήφος, που θα δώσει ώθηση στην ανασύνταξη του εργατικού - λαϊκού κινήματος, ψήφος στο ΚΚΕ.

Με αποφασιστικότητα να καλέσουμε κάθε άνθρωπο του μόχθου να κλείσει τα αυτιά στα εκβιαστικά διλήμματα, στους εκφοβισμούς, στα κελεύσματα για αποχή, που ισοδυναμεί με ανοχή, με έγκριση της αντιδραστικής αντιλαϊκής πολιτικής. Να αγνοήσει μετρήσεις και έρευνες που θέλουν να κατευθύνουν, να χειραγωγήσουν τη συνείδηση και την ψήφο του. Να αποκρούσει τα προβοκατόρικα, συκοφαντικά «βέλη» που εκτοξεύονται εναντίον του ΚΚΕ, αλλά στοχεύουν στην πραγματικότητα τον ίδιο. Να τον καλέσουμε να αναρωτηθεί τους λόγους που επιβάλλουν μια τέτοια ανέντιμη επίθεση στο ΚΚΕ. Κι αυτοί συμπυκνώνονται στον εξής έναν: Γιατί το φοβούνται. Φοβούνται την επίδραση των ιδεών, των θέσεων και των προτάσεών του στη λαϊκή συνείδηση. Φοβούνται τη συνάντηση της ριζοσπαστικοποίησης του λαού με την εναλλακτική πολιτική πρόταση του ΚΚΕ. Φοβούνται το ΚΚΕ, γιατί μπορεί να εμπνεύσει το λαό, να του διαλύσει δισταγμούς, να τον συνεγείρει στην προοπτική της πάλης για ρήξη και ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων.

Ολοι στη μάχη του ψηφοδελτίου. Πλατιά στο λαό, μιλώντας του τη γλώσσα, που, με την εμπειρία του, απ' την ίδια του τη ζωή, καταλαβαίνει καλύτερα από κάθε άλλη. Να τον καλέσουμε σε αποφασιστική στήριξη του ΚΚΕ στην κάλπη. Να τον καλέσουμε να κάνει το βήμα και να αντιστοιχήσει την ψήφο του με τη δυσαρέσκεια και την οργή του από την πολιτική της ΕΕ και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, και των υποστυλωμάτων τους ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑ.Ο.Σ. και «Οικολόγων - Πράσινων». Δίνουμε τη μάχη με αυταπάρνηση, με αισιοδοξία, με πίστη πως το κλείσιμο της κάλπης μπορεί να ανοίξει μια νέα σελίδα για το εργατικό λαϊκό κίνημα. Η ενίσχυση σε ψήφους και ποσοστά, η εκλογή και του τρίτου ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, θα δώσει νέα ώθηση και φτερά στο λαό.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ