Τρίτη 2 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
ΛΑ.Ο.Σ.
Με θέσεις ευρωενωσιακές, καθαρά αντιλαϊκές

«Η ΝΔ έχει την επικαρπία, την υψηλή κυριότητα την έχουμε εμείς» διαλαλούσε χτες ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης θέλοντας να δείξει στην «πολυκατοικία» της λεγόμενης Δεξιάς, όπου με ζέση διεκδικεί μερίδιο, ποιος είναι ο αντιδραστικότερος. Και πώς αλλιώς εφόσον οι απόψεις που προπαγανδίζει είναι ανοιχτά αντεργατικές, αθωωτικές για τον ιμπεριαλισμό, θέσεις του μεγάλου κεφαλαίου, κόντρα στα συμφέροντα του εργαζόμενου λαού. Θέσεις ευρωενωσιακές, για αυτό ταυτιζόμενες με τοποθετήσεις και των λοιπών δυνάμεων του ευρωμονόδρομου.

Συγκεκριμένα, χτες στη διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε, έσπευσε να μιλήσει για την εγκληματικότητα, αποσιωπώντας τα πολιτικοοικονομικά της αίτια. Ζήτησε να ακολουθήσουμε τη «συνταγή» της δημαρχίας Τζουλιάνι στη Νέα Υόρκη. Ο οποίος μια δεκαετία πριν, διακήρυξε κι εφάρμοσε το δόγμα της «μηδενικής ανοχής» στην όποια παραβατικότητα, μικρότερη ή μεγαλύτερη. Δόγμα που παλαιότερα προπαγάνδιζε και ο τότε υπουργός Δημόσιας Τάξης της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ Χρυσοχοΐδης.

Το θέμα της εγκληματικότητας το συνέδεσε με τους λεγόμενους λαθρομετανάστες, ζητώντας να μπει «ποσόστωση», θέση που όπως είπε είναι του «αριστερού» Γερμανού Λαφοντέν στον οποίο ομνύει ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Θύμισε μάλιστα το σύνθημα του Λαφοντέν «Δουλειά πρώτα στους Γερμανούς». Ερωτηθείς τι θα γίνει με τους υπάρχοντες αλλοδαπούς τους επιπλέον των όσων ανέχεται, γενικολόγησε ότι «υπάρχουν λύσεις», εννοώντας προφανώς απελάσεις. Ούτε κουβέντα για τον ιμπεριαλισμό που γεννά πόλεμο, φτώχεια και ξεριζωμό.

Τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της ιδιωτικοποίησης της ανώτατης εκπαίδευσης, πασχίζοντας μάλιστα να πείσει ότι τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα ωφελήσουν τα «φτωχόπαιδα». Πρότεινε κατάργηση ενσήμων, ενιαία σύνταξη (η «εθνική σύνταξη» που οραματιζόταν ο Σημίτης) και ενιαίο ταμείο συντάξεων, ό,τι δηλαδή εξυπηρετεί την παραπέρα κερδοφορία της ολιγαρχίας. Τα έβαλε και με τους δημόσιους υπαλλήλους, υποστηρίζοντας ότι η χώρα έχει περισσότερους από ό,τι η Βρετανία και πως χρειάζεται «εξορθολογισμός» (βλ. μαχαίρι). Συνέχισε ότι ως κι ο τελευταίος δημόσιος λειτουργός (με κάποιες εξαιρέσεις, παραδέχτηκε) τα «πιάνει» φέρνοντας παράδειγμα τους εργαζόμενους σε Εφορίες και Πολεοδομίες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ