Τρίτη 2 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα σκάνδαλα πάνε πακέτο με το σύστημα

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ δηλαδή να ...δραπετεύσει κάποιος από την Ελλάδα, ακόμη και να εμπλέκεται στο σκάνδαλο της «Ζήμενς»; Για να μην τιμωρηθεί;

Μιλάμε για τη χώρα, που δε βρέθηκε κανένας ένοχος για το «Σαμίνα», κανένας ένοχος για τη «Ρικομέξ». Για την Ελλάδα των χιλιάδων εργατικών δυστυχημάτων, για τα οποία ουδείς τιμωρείται ποτέ.

Τι να πούμε για τις υποκλοπές, που όσοι φέρονταν ως υπεύθυνοι πήραν και ...βραβείο; Επίσης, για το Βατοπέδι, ουδείς από τους ουσιαστικά υπεύθυνους είναι κατηγορούμενος. Το ίδιο και για τις επιδοτήσεις των εφοπλιστών στο Αιγαίο...

Για να το ξεκαθαρίζουμε: Οταν υπάρχει δράση πολυεθνικών, μεγαλοσυμφερόντων, παράκτιων εταιρειών και γενικώς ... «δυνάμεων της αγοράς», δεν υπάρχει τιμωρία.

Γιατί όλα αυτά πάνε πακέτο με το σύστημα. Κι όταν τιμωρείς τέτοιες συμπεριφορές, ...εχθρεύεσαι το σύστημα.

Ακόμη κι αν βρεθεί κανένας δικαστικός σε καραμπινάτες - τραβηγμένες περιπτώσεις που θέλει να εξαντλήσει τα όρια του πράγματος, τότε ανακαλύπτουμε ότι και οι νόμοι είναι φτιαγμένοι γι' αυτούς.

Χίλια - δυο παραθυράκια και ερμηνείες «κομμένες και ραμμένες» στα μέτρα τους.

ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ Σταθερότητας της ΕΕ δείχνει «μια σκανδαλώδη εμμονή στην προστασία του κεφαλαίου», κατά τον προεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα. Τελικά, μάλλον η ΕΕ έχει ...ψυχολογικά προβλήματα.

Γι' αυτό, κατά το σκεπτικό του ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να κάνουμε κάτι για να γιατρέψουμε τις «εμμονές» της με ένα άλλο, φιλεργατικό Σύμφωνο Σταθερότητας...

Είναι γνωστό ότι το συγκεκριμένο κόμμα έχει μια τάση ανάλυσης των φαινομένων με όρους Ψυχιατρικής (βολεύει, άλλωστε, για να κρύβεις την αλήθεια). Ομως, δε θα μπορέσει να μας ...τρελάνει.

Πώς να το κάνουμε, η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν ...έχει εμμονές. Είναι φτιαγμένη, για να υπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου και τίποτε άλλο.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ