Τρίτη 2 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
ΦΩΤΗΣ ΒΑΡΔΗΣ

Μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ

H απογοήτευση και η δυσαρέσκεια που συσσωρεύεται στον κόσμο από τις πολιτικές του δικομματισμού και της Ευρωπαϊκής Ενωσης έχουν θορυβήσει τα επιτελεία των κομμάτων τους και τους εργοδοτικούς φορείς. Ανησυχούν μήπως η δυσαρέσκεια αυτή, μπροστά στην κάλπη, μετατραπεί σε ριζοσπαστική πολιτική και εκλογική πράξη. Γι' αυτό έβαλαν μπροστά όλα τα κόλπα. Εφευρίσκουν και αναπαράγουν μεθόδους και τρόπους που θα μπλοκάρουν το ριζοσπαστισμό των εργαζομένων.

Ετσι με τη βοήθεια των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης αντί να συζητούνται τα πραγματικά προβλήματα της εργατικής λαϊκής οικογένειας, οι χαμηλοί μισθοί και οι συντάξεις, η ανασφάλιστη εργασία και τα ελαστικά ωράρια, η ανεργία, το ασφαλιστικό και η καπιταλιστική κρίση, επιχειρείται ένας μεγάλος αντιπερισπασμός. Μια τεράστια μηχανή αποπροσανατολισμού έχει τεθεί σε πλήρη λειτουργία. Στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας προωθούνται ανούσια και δευτερεύοντα για τη ζωή των εργαζομένων θέματα. Ετσι αναδεικνύεται σε θέμα ύψιστης σημασίας ο τρόπος που στέκονται οι αρχηγοί και οι υποψήφιοι των κομμάτων, τι θα φορούν στα τηλεοπτικά πάνελ... Τα πράσινα λόγια και τα πράσινα άλογα! Και από κοντά φουλ προβολή κομμάτων που δηλώνουν συμπληρώματα του δικομματισμού.

Μεθοδευμένα και συστηματικά επιχειρούν να προκαλέσουν την αποστροφή του κόσμου από την πολιτική, με στόχο να αυξηθούν τα ποσοστά της αποχής και η δυσαρέσκεια να διαλυθεί στις παραλίες και όχι στο δρόμο της ρήξης και της ανατροπής. Ομως οι εργαζόμενοι, που βιώνουν την καπιταλιστική βαρβαρότητα, που στενάζουν από την πολιτική της ΕΕ και του δικομματισμού, δεν πρέπει να τους κάνουν τη χάρη. Πρέπει να σκεφθούν και να αποφασίσουν τι συμφέρει τους ίδιους και να μην παγιδευτούν στα ψεύτικα σλόγκαν του τύπου «ή θα αλλάξουμε ή θα βουλιάξουμε» ή για τα «πράσινα παπαγαλάκια και ανευθυνότητα». Να συνειδητοποιήσουν ότι οι εκλογές αυτές είναι καθοριστικές γιατί όλα αυτά που ταλαιπωρούν τη ζωή τους, σε μεγάλο βαθμό συναποφασίζονται στην ΕΕ με τη συμμετοχή του δικομματισμού. Και η απάντησή τους μπορεί να είναι μόνο μία. Στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ. Για να ενισχυθεί το αντίπαλο δέος στο δικομματισμό και στις πολιτικές του. Να δυναμώσουν τα εμπόδια στα νέα αντεργατικά μέτρα που ετοιμάζονται στις Βρυξέλλες. Να ενισχυθεί ο δρόμος της ανάπτυξης του κοινωνικοπολιτικού μετώπου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ