Τρίτη 2 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Στην κάλπη να τιμωρηθούν νόμιμες και παράνομες ληστείες

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, με αφορμή τις εξελίξεις με τους κατηγορούμενους στην υπόθεση «Ζήμενς»

Στις εξελίξεις με τους κατηγορούμενους της υπόθεσης της «ΖΗΜΕΝΣ» αναφέρθηκε, με δήλωσή της, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, κατά τη διάρκεια της περιοδείας της στον Ωρωπό:

«Οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση της "ΖΗΜΕΝΣ" το σκάνε σαν τον Παλαιοκώστα, χωρίς ελικόπτερο όμως. Αυτοί φεύγουν κανονικά από το αεροδρόμιο. Αλλοι συλλαμβάνονται για να μην το σκάσουν, δικηγόροι κάνουν καταγγελίες, ότι οι κατηγορούμενοι δεν έχουν σε γνώση όλη τη δικογραφία και όλα τα στοιχεία.

Εμείς πώς βλέπουμε το θέμα; Εμείς ποτέ δεν υποστηρίξαμε ότι η Δικαιοσύνη και ως θεσμός, αλλά και όλοι οι δικαστές είναι τυφλοί. Βεβαίως, υπάρχουν δικαστές που είναι έντιμοι και κάνουν σωστά τη δουλειά τους, σε καμία περίπτωση δε μπορείς να βάλεις τα ξερά και τα χλωρά μαζί. Ωστόσο, μας κάνει εντύπωση το εξής πράγμα: Οταν πρόκειται για έναν διαδηλωτή, έναν απεργό όπου ο ιδιοκτήτης ζητά από την Εισαγγελία παρέμβαση, όταν πρόκειται για έναν διεθνή μπασκεμπολίστα ο οποίος τον πιάσανε και διανυκτέρευσε στο αστυνομικό τμήμα γιατί δεν πλήρωσε πρόστιμο τροχαίας παράβασης όπου δεν κλήθηκε στη δίκη γιατί είχε αλλάξει σπίτι. Οταν λοιπόν η Δικαιοσύνη και η αστυνομία είναι παρόντες και παρούσες όπου αφορά πλημμελήματα ή αγωνιστική δράση, πώς είναι δυνατόν να της ξεφεύγουν άνθρωποι οι οποίοι βαρύνονται με κατηγορίες και στη Γερμανία και στην Ελλάδα για χρηματοδότηση κομμάτων κτλ.; Επομένως, η Δικαιοσύνη δεν είναι τυφλή, είναι μια Δικαιοσύνη η οποία συμβάλλει στο να μαγειρεύονται υποθέσεις σκανδάλων, να γίνεται πολύς ντόρος, πολλές ανακρίσεις και, τελικά, όλοι να είναι αθώοι και ο λαός να πληρώνει αυτήν τη κατάσταση.

Θέση δικιά μας είναι η εξής: Βεβαίως, πρέπει να διαλευκανθεί αυτή η υπόθεση και να εξεταστούν οι κατηγορίες για πολιτικό χρήμα και στα δύο κόμματα και, βεβαίως, πρέπει να εξεταστούν τα πάντα, αλλά επειδή βρισκόμαστε πολύ κοντά στην κάλπη της 7 του Ιούνη λέω το εξής: Το μεγαλύτερο μέρος της κλοπής που γίνεται στην Ελλάδα είναι νόμιμο. Η ληστεία του ανθρώπινου μόχθου είναι νομιμοποιημένη. Εμείς, λοιπόν, παλεύουμε και κατά της νόμιμης κλοπής, αυτή είναι μάλιστα που θεωρούμε εντελώς παράνομη, και βεβαίως πάνω στη νόμιμη κλοπή έρχεται και η παράνομη όταν ανοίγει η όρεξη για χρηματισμό. Επομένως εμείς παλεύουμε και τα δύο μαζί και θεωρούμε ότι η μέρα των εκλογών πρέπει να λειτουργήσει ως πραγματική τιμωρία για τη ληστεία του πλούτου, ως πραγματική τιμωρία για όσους υποτάσσουν τα κέρδη τους και τον ανταγωνισμό στη δωροδόκηση ανθρώπων και αν θέλετε και στη διάβρωση της διαφθοράς και προς τα κάτω».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταγγελίες για τη στάση του ΟΤΕ στην έρευνα(2010-03-06 00:00:00.0)
«Σωσίβιο» στη σκανδαλολογία(2009-06-05 00:00:00.0)
Ανακατεύουν την μπόχα των σκανδάλων τους(2009-06-02 00:00:00.0)
«Καρφώνει» το ΠΑΣΟΚ ο Τσουκάτος για τα κονδύλια(2009-02-11 00:00:00.0)
Το σύστημα που γεννά το πρόβλημα πρέπει ν' ανατραπεί(2008-06-27 00:00:00.0)
Κάθειρξη 17 χρόνων «κατ' επιταγήν»(2000-10-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ