Τρίτη 2 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
Ψαλιδίστε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Ομιλία του επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΚΚΕ, στα Τρίκαλα και χαιρετισμός του υποψήφιου ευρωβουλευτή Πασχάλη Μολυβδά

Σε συγκέντρωση στα Τρίκαλα, που έσφυζε από παλμό, στέλνοντας μήνυμα αισιοδοξίας για ενίσχυση του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, μίλησε, την Κυριακή το βράδυ, ο Θανάσης Παφίλης, επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του Κόμματος.

Στον πεζόδρομο της Ασκληπιού, συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες Τρικαλινοί, εργαζόμενοι, αγρότες, μικροεπαγγελματίες και πολλοί νεολαίοι, που κρατούσαν κόκκινες σημαίες και φώναζαν συνεχώς συνθήματα, δημιουργώντας κλίμα αγωνιστικού ενθουσιασμού.

Πριν ανεβεί στο βήμα ο Θ. Παφίλης, στη συγκέντρωση χαιρέτισε ο Πασχ. Μολυβδάς, υποψήφιος ευρωβουλευτής, τονίζοντας ότι «οι άνθρωποι του πνεύματος, οι επιστήμονες γενικότερα, δεν μπορούμε και δεν πρέπει να μείνουμε αδιάφοροι στη βαρβαρότητα που δημιουργεί η ΕΕ και ο καπιταλισμός». Και συνέχισε: Ακόμα και αν έχουμε διαφωνίες με την πολιτική του ΚΚΕ ξέρουμε και από τις φυσικές και κοινωνικές επιστήμες , αυτό που ο λαός ζει καθημερινά στο πετσί του, ότι τα προβλήματα έχουν αιτίες και στη συγκεκριμένη περίπτωση την ΕΕ, τα κόμματα του ευρωμονόδρομου που με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο συμβάλλουν στις συνέπειες της πολιτικής που και οι ίδιοι ψήφισαν αλλά υποκριτικά καταγγέλλουν. Ξέρουμε ότι γιατρειά θα 'ρθει μόνο όταν χτυπηθεί η αιτία της αρρώστιας το «κακό σπυρί» και τα «δορυφορικά κύτταρα»».

«Στείλτε σαφές μήνυμα»


Ξεκινώντας την ομιλία του, ο Θ. Παφίλης αναφέρθηκε στην προσπάθεια που γίνεται να εμφανιστεί ως μόνο διακύβευμα των ευρωεκλογών, το πόσο ανοιχτή θα είναι η «ψαλίδα» ανάμεσα στα κόμματα του δικομματισμού και κάλεσε τους ψηφοφόρους να ψαλιδίσουν, να κουρέψουν και τα δύο κόμματα και να αναδείξουν ισχυρό στην κάλπη το ΚΚΕ, στέλνοντας σαφές μήνυμα, που δε θα μπορεί να παρερμηνευτεί, σε πολλούς αποδέκτες.

Ψηφίστε ΚΚΕ - είπε - για να στείλετε μήνυμα στην ΕΕ, η πολιτική της οποίας ευθύνεται για τη χειροτέρευση της ζωής σας και στα κόμματα του ευρωμονόδρομου που εφαρμόζουν και στηρίζουν αυτήν την πολιτική.

Απευθυνόμενους προς τους ψηφοφόρους των άλλων κομμάτων που είναι αγανακτισμένοι για τα πολλά και μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και, κάποιες φορές δηλώνουν «θα το ρίξουμε στο ΚΚΕ», είπε: «Ε, λοιπόν, κάντε το τώρα, είναι η ευκαιρία».

Μπροστά στις ευρωεκλογές - σημείωσε στη συνέχεια - ας κάνουμε ένα λογαριασμό για τα χρόνια που η χώρα μας είναι στην ΕΕ. Πέρασαν - είπε - 17 χρόνια από την υπογραφή της Συνθήκης του Μάαστριχτ, την οποία μόνο το ΚΚΕ - κόντρα στο ρεύμα - καταψήφισε. Και απαντώντας στο σύνθημα «ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, Συνασπισμός, ψηφίσανε το Μάαστριχτ πληρώνει ο λαός», που φώναξαν εκείνη τη στιγμή οι συγκεντρωμένοι, σχολίασε: Οταν φωνάζουμε αυτό το σύνθημα ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ κάνει πως παραξηγιέται. Εμ ψήφισε το Μάαστριχτ, εμ παραξηγιέται!

Και συνέχισε: Τι κέρδισαν οι εργαζόμενοι, οι μικρομεσαίοι αγρότες, οι επαγγελματοβιοτέχνες, οι νέοι από την ΕΕ; Μόνο έχασαν.

-- Το 8ωρο καταργήθηκε και οι εργασιακές σχέσεις ελαστικοποιήθηκαν, η ανεργία φούντωσε.

- Η λιτότητα σε βάρος του λαού «καλά κρατεί» και πάνω από 2,5 εκατομμύρια εργαζόμενοι παίρνουν μισθό που δεν ξεπερνάει τα 700 ευρώ, το 60% των συνταξιούχων παίρνουν σύνταξη μέχρι 600 ευρώ και οι μετανάστες υφίστανται στεγνή εκμετάλλευση.

-- Οι μικρομεσαίοι αγρότες ξεκληρίζονται - 20.000 κάθε χρόνο διώχνονται από την παραγωγή και πετιούνται στην ανεργία.

-- Ολο και περισσότεροι μαγαζάτορες και βιοτέχνες απειλούνται με λουκέτο.

Από την άλλη μεριά, η πλουτοκρατία «σκάει από τα κέρδη» κι εκεί οφείλεται η καπιταλιστική κρίση, την οποία θέλουν να φορτώσουν στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων. Σας ρωτάμε, λοιπόν: Εχουμε δίκιο που λέμε ότι η ΕΕ είναι του κεφαλαίου και όχι των εργαζομένων και των λαών; Ε, αν πιστεύετε ότι έχουμε δίκιο, τιμωρήστε αυτούς που σας είπαν ψέματα για την ΕΕ και ενισχύστε το ΚΚΕ που σας είπε την αλήθεια.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στους γονείς των μαθητών που δίνουν εισαγωγικές εξετάσεις, καλώντας τους να θυμηθούν πόσα ξόδεψαν για τα φροντιστήρια, ν' αναλογιστούν πόσα θα ξοδέψουν, αν το παιδί τους μπει στο πανεπιστήμιο και να στείλουν το λογαριασμό στην κάλπη, καταψηφίζοντας τα κόμματα που εφαρμόζουν και στηρίζουν την πολιτική εμπορευματοποίησης της Παιδείας και υπερψηφίζοντας το ΚΚΕ που την αντιμάχεται.

«Σας είπαν ψέματα»

Αναφερόμενος στο τι λένε τα άλλα κόμματα, σημείωσε: Η ΝΔ λέει «ψηφίστε μας για να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις» και δεν κρύβει ότι ετοιμάζει νέους φόρους και προχώρημα των αντιδραστικών αλλαγών στην Παιδεία, στην Υγεία κλπ. Το ΠΑΣΟΚ προβάλλει το σύνθημα «ή αλλάζουμε, ή βουλιάζουμε». Αλλάξτε εσείς και βουλιάξτε και τους δύο.Το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει, ακόμα, ότι είναι με τους φτωχούς και όχι με τους πλούσιους, όπως η ΝΔ. Και σας ρωτάμε: Ακούσατε ποτέ τον Γ. Παπανδρέου να λέει καθαρά ότι θ' αυξήσει τους μισθούς των εργαζομένων και τις συντάξεις; Τσιμουδιά. Τον ακούσατε να λέει ότι θ' αυξήσει τη φορολογία των κεφαλαιοκρατών; Σιγή ιχθύος.

Και συνέχισε: Οσοι σκέφτονται να ψηφίσουν ΣΥΝ/ ΣΥΡΙΖΑ ας θυμηθούν τη θέση που έχει αυτός για την ΕΕ και για την αντιλαϊκή πολιτική της. Ας σκεφτούν οι αγρότες τι λέει για την ΚΑΠ. Μας λένε ότι τους κατηγορούμε άδικα. Στα λεγόμενά τους, σε γεγονότα και πράξεις αναφερόμαστε και τους καταλογίζουμε ότι καλλιεργούν αυταπάτες στο λαό για την ΕΕ.

Για τον ΛΑ.Ο.Σ τι να πω; Και μόνο το γεγονός ότι ο Καρατζαφέρης έβγαλε αυτό το χαρτί στο ντιμπέιτ, για να δείξει ότι το κόμμα του ελεεί τους φτωχούς, θίγοντας την αξιοπρέπεια των ανθρώπων του λαού, φτάνει για να πάει αυτό το κόμμα στον πάτο. Το εκλογικό ποσοστό του ο ΛΑ.Ο.Σ. θα το βγάλει σε δημοπρασία στην Ομόνοια, αφού δεν κρύβει ότι είναι πρόθυμο και έτοιμο και συνεργαστεί με ένα από τα κόμματα του δικομματισμού.

Οσο για τους «Οικολόγους - Πράσινους», ας θυμηθούμε τι έκαναν και κάνουν αυτού του τύπου τα κόμματα στις άλλες χώρες της ΕΕ.

«Γυρίστε τη λάσπη στα μούτρα τους»

Ο Θ. Παφίλης στάθηκε και στη χυδαία, συκοφαντική και ανήθικη,επίθεση που δέχεται το ΚΚΕ, ιδιαίτερα από τις ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑ.Ο.Σ., αλλά και από τους μηχανισμούς της άρχουσας τάξης και τα ΜΜΕ, υπογραμμίζοντας ότι αυτή δείχνει πως το φοβούνται. Η λάσπη που ρίχνουν δεν πιάνει στο ΚΚΕ - είπε - και κάλεσε τους προοδευτικούς και αριστερούς ανθρώπους να «τη γυρίσουν στα μούτρα των συκοφαντών». Το ΚΚΕ - τόνισε - έχει βαθιές ρίζες στο λαό και είναι σαν το καρφί, που όσο το χτυπούν τόσο πιο βαθιά μπήγεται.

Και συνέχισε, αναφερόμενος ιδιαίτερα στη ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας: Οταν θα γραφεί η ιστορία του κουρδικού λαού, θα υπάρχουν πολλές λευκές σελίδες με την αλληλεγγύη του ελληνικού λαού στους αγώνες του κουρδικού. Θα υπάρχει, όμως και μια σελίδα κατάμαυρη που θα γράφει ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ο επί των Εξωτερικών υπουργός της, Πάγκαλος, παρέδωσε έναν Κούρδο ηγέτη για να σαπίσει στη φυλακή.

«Υπάρχει εναλλακτική λύση»

Μας λένε κάποιοι - σημείωσε - ότι «καλά τα λέει το ΚΚΕ, αλλά δεν υπάρχει εναλλακτική πολιτική λύση». Πάλι λένε ψέματα. Εναλλακτική λύση υπάρχει και βρίσκεται την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ να περάσει η εξουσία στο λαό. Μια πρόταση καθαρή, ρεαλιστική που είναι και απαίτηση των καιρών, διότι, πράγματι, ο καπιταλισμός οδηγεί στη βαρβαρότητα.

Καταλήγοντας ο Θ. Παφίλης κι ενώ η ατμόσφαιρα δονούνταν από τα συνθήματα των συγκεντρωμένων, τόνισε: Η μοναδική κερδισμένη ψήφος είναι στο ΚΚΕ. Για ν' ανοίξει ο δρόμος της λαϊκής αντεπίθεσης, να σπάσει η ιδεολογική τρομοκρατία της μοιρολογίας. Καταδικάστε αυτούς που σας ζητούν να υποταχθείτε στο βάρβαρο εκμεταλλευτικό σύστημα του καπιταλισμού. Βαδίστε στο δρόμο της ανυπακοής, της απειθαρχίας και της ανατροπής.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ