Τρίτη 24 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΔΗΜΟΣΙΟΛΟΓΩΝ ΣΤΟΧΕΥΣΕΙΣ

Η ΒΡΑΔΥΝΗ ΕΚΔΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ: «Παραδόξως ο μεγαλύτερος εχθρός των τρομοκρατών δεν είναι το "κεφάλαιο" αλλά όσοι το υπηρετούν, δηλαδή οι "κάτω" όσοι από ανάγκη τίθενται στη δούλεψή του. Ακριβώς όπως ο μεγαλύτερος εχθρός του ΚΚΕ είναι ο ομογάλακτός του ΣΥΡΙΖΑ (...) Η ένοπλη (αριστερή) τρομοκρατία δεν είναι παρά η άλλη όψη της κοινωνικής και πολιτικής τρομοκρατίας των "πάνω" που κινείται στη λογική του "λιώσε πριν σε λιώσουν"» (ο Γ. Παπασωτηρίου στη ΒΡΑΔΥΝΗ).

Η ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: «Μπάστα, σταλινόμουτρο του κερατά, που, ευτυχώς, δεν έχεις άλλη εξουσία εκτός από τη χαύνωση των αναγνωστών σου (...) διαλάλησα σε όλους τους τόνους (...) εραστής της ελευθερίας, πάνω απ' όλα, ο χωρίς εισαγωγικά αντιεξουσιαστής, δηλαδή ο συνειδητός αναρχικός, ξέρει καλά τα όριά της: Εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου (...) διακονεί (...) το δικαίωμα να είσαι διαφορετικός (...) βλέπει τον σταλινισμό στην αντίπερα όχθη» (η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ διά του Γ. Βότση σχολιάζει τη λήξη των εργασιών του συνεδρίου του ΚΚΕ, απαντώντας στην κριτική του «Ρ» για το προηγούμενο αντικομμουνιστικό παραλήρημα με το οποίο υποδέχτηκε την έναρξη του συνεδρίου του ΚΚΕ).

ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ: «Η Αλέκα Παπαρήγα επανεξελέγη γενική γραμματέας και το ΚΚΕ επισημοποίησε τη "στροφή" του προς τον σταλινισμό" (η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, επίσης, διά του Θ. Τσάτση, κάνει ρεπορτάζ για το συνέδριο του ΚΚΕ).

ΚΑΙ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΝΑΚΟΛΟΥΘΟ: «Η ένοπλη τρομοκρατία δεν είναι ανεξάρτητο φαινόμενο αλλά μέρος μιας ευρύτερης επιχείρησης τρομοκράτησης της ελληνικής κοινωνίας (...) Ολοι μαζί και από κοινού συμμετέχουν στο ίδιο "επιχειρησιακό σχέδιο" που προσπαθεί να επιβάλει διά της βίας στην ελληνική κοινωνία μια συγκεκριμένη αντίληψη. Την αντίληψη της άκρας Αριστεράς (...) Τη βία τη γεννά η άκρα Αριστερά (...) Οι δράστες ασπάζονται μια συγκεκριμένη ιδεολογία (...) Το ερώτημα είναι αν η κοινωνία αντιλαμβάνεται το μέγεθος της απειλής και αν είναι αποφασισμένη να την αντιμετωπίσει. Οπως και αν εκδηλώνεται. Με όποιο κόπο και όποιο κόστος» (ο Γ. Πρετεντέρης διαμορφώνει συνειρμούς / στο ΒΗΜΑ).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ