Τρίτη 24 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
18ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
ΤΣΙΜΠΟΓΛΟΥ ΣΑΒΒΑΣ

Οι εκπρόσωποι της αστικής τάξης και του οπορτουνιστικού ρεύματος διεξάγουν ασίγαστη ιδεολογική - πολιτική πάλη, παρεμβαίνουν με όλους τους τρόπους για να χτυπήσουν το Κόμμα, που με συνέπεια και με κριτικό πνεύμα υπερασπίζεται τον σοσιαλισμό που οικοδομήθηκε στην Σοβιετική Ενωση και στις άλλες σοσιαλιστικές χώρες.

Υπερασπιστήκαμε τις αρχές μας, την ιστορία του Κομμουνιστικού κινήματος, τον Προλεταριακό Διεθνισμό. Γι' αυτό υπάρχουμε σαν Κόμμα, με κύρος και σεβασμό από τις πλατιές εργατικές - λαϊκές δυνάμεις, ακόμα και αντιπάλους μας. Γι' αυτό μπορούμε και συζητάμε για το Σοσιαλισμό, κάνοντας προσπάθεια να γνωρίσουμε καλύτερα τις νομοτέλειες του κομμουνιστικού σχηματισμού, να διδαχτούμε από τα λάθη και τις οπορτουνιστικές παρεκκλίσεις.

Η κρίση στις γραμμές του κομμουνιστικού κινήματος εκδηλώνεται με την υποτίμηση της γενικής νομοτέλειας, της Δικτατορίας του Προλεταριάτου και την απολυτοποίηση της εθνικής ιδιομορφίας, προβάλοντας εθνικούς δρόμους, περιφερειακούς, ευρωκομμουνισμούς, και άλλους.

Αιτία είναι η υποτίμηση της βασικής αντίθεσης μεταξύ κεφαλαίου και εργασίας, ο ιστορικός ρόλος της εργατικής τάξης και του πολιτικού της υποκειμένου του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Σοβαρά καθήκοντα της Σοσιαλιστικής οικοδόμησης στη Σοβιετική Ενωση μένουν πίσω. Μετά το δεύτερο μισό του 20ού αιώνα κυρίως η αγροτική παραγωγή, δεν διευρύνεται, δεν ενσωματώνεται στην κοινωνική ιδιοκτησία, στα μέσα παραγωγής, ενώ έχει φτάσει σε ένα επίπεδο η ανάπτυξη των παραγωγικών δυνάμεων.

Στο 20ό Συνέδριο του ΚΚΣΕ γίνεται αποφασιστικής σημασίας στροφή. Η επίθεση στην προσωπολατρία που επικαλούνται και οι παραβιάσεις στην Σοσιαλιστική Δημοκρατία, είναι η αντεπίθεση των μικροαστικών στοιχείων, για να διατηρήσουν και να ενισχύσουν την εμπορευματική παραγωγή, τη συγκέντρωση χρήματος.

Οι αγοραίοι, οικονομολόγοι, πολιτικοί, όπως έμειναν στην ιστορία της Σοβιετικής Ενωσης, μπήκαν εμπόδιο στην διεύρυνση της κοινωνικής ιδιοκτησίας στα μέσα παραγωγής, ενίσχυσαν τα στοιχεία των εμποροχρηματικών σχέσεων. Η κατάσταση αυτή επέδρασε στο εποικοδόμημα, ενισχύθηκαν στοιχεία που οδήγησαν στον ιδεολογικό αφοπλισμό του ΚΚΣΕ.

Το Κομμουνιστικό κίνημα μελετώντας τον Σοσιαλισμό που οικοδομήθηκε τον 20ό αιώνα, από τη σκοπιά του Μαρξισμού - Λενινισμού, οφείλει να καταλήγει στην πολιτική - ιστορική αναγκαιότητα να ενώσει τις δυνάμεις του, την δράση του, προβάλλοντας το: «Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε ενάντια στα Μονοπώλια και τον Ιμπεριαλισμό, επιβάλλοντας την δική σας εξουσία. Την εξουσία της Εργατικής Τάξης, τον Σοσιαλισμό - Κομμουνισμό».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ