Τρίτη 24 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντιπαράθεση στον ΣΥΡΙΖΑ

Ενόψει των ευρωεκλογών φαίνεται να έχει ξεσπάσει αντιπαράθεση στο πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή(;) τη συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου, που αποτυπώνεται στην «Εποχή» της περασμένης Κυριακής.

Ανυπόγραφο άρθρο στρέφεται εναντίον της ΚΟΕ αλλά και του ΣΥΝ για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισαν την πρόταση της ΑΚΟΑ να τεθεί επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου η Κ. Κούνεβα.

Συγκεκριμένα, γράφεται σχετικά με κείμενο της ΚΟΕ που δημοσιεύτηκε στη δική της εφημερίδα: «Το κείμενο της ΚΟΕ, εν πολλοίς αντισυντροφικό ή και εχθρικό κατά της ΑΚΟΑ, περιείχε φράσεις από το όχι καλύτερο παρελθόν για την αριστερά: "πολιτική κρεοπωλείου", "καψίματα", "παζαρέματα", "πολιτικάντικο παιχνίδι". Επίσης κορυφαίο στέλεχος του Συνασπισμού θεώρησε σωστό να συνυπογράψει ερωτήσεις δημοσιογράφων περί... αντιαισθητικής πρότασης ή να διατυπώσει σκέψεις ότι η πρόταση της ΑΚΟΑ κάνει κακό στο κίνημα αλληλεγγύης! Οι δημόσιες αυτές προσεγγίσεις ήταν σε σαφή απόσταση από τις συνετές και ψύχραιμες τοποθετήσεις, των δύο εκπροσώπων του Συνασπισμού στη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ».

Και παρακάτω αναφέρεται ότι «η πολεμική της ΚΟΕ - που εμφανίζεται ως τιμητής - υπερβαίνει κατά πολύ την ενεχόμενη ή και εύλογη κριτική. Ξεχνούν άλλωστε ότι η πρόταση της ΑΚΟΑ δε διατυπώθηκε αποκλειστικά από την ΑΚΟΑ. Τόσο ο Αλέκος Αλαβάνος αλλά και ο ίδιος ο Ρ. Ρινάλντι από την ΚΟΕ, στο πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ είχαν προτείνει και μάλιστα υποστηρίξει ότι είναι θαυμάσια ιδέα η υποψηφιότητα της Κ. Κούνεβα».

Ενώ σε ό,τι αφορά στο χαρακτηρισμό της πρότασης ως «αντιαισθητικής», η «Εποχή» αναρωτιέται «τι είναι οι αριθμητικές πράξεις του 1,3,5 - 2,4,6, που αφορά, κυρίως, την κομματική επετηρίδα του Συνασπισμού;».

Η «Εποχή» δημοσιεύει και το άρθρο της ΚΟΕ όπου χρεώνονται στην ΑΚΟΑ μεθοδεύσεις άκομψες, «στενόχωρη διαχείριση του θέματος» που «θα χρεωθεί συνολικά στο ΣΥΡΙΖΑ», ακόμα της χρεώνεται επιπολαιότητα, «νευρικές κινήσεις», «καψίματα προτάσεων» και «διάφορα παζαρέματα». Το άρθρο καταλήγει «αποκλειστική ευθύνη έχει η ΑΚΟΑ που, παρακάμπτοντας διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ, εξέθεσε τον ΣΥΡΙΖΑ με λαϊκίστικο και ψηφοθηρικό τρόπο. Οι σκοπιμότητες αλλά και η πολιτική του κρεοπωλείου δημιουργούν προβλήματα στο προχώρημα του εγχειρήματος του ΣΥΡΙΖΑ».

Σε ανακοίνωση - απάντησή της η ΑΚΟΑ αναφέρει «ακόμη κι αν θέλουμε - που δε θέλουμε - θα ήταν αδύνατο να υπερβούμε σε αντισυντροφικότητα, βαναυσότητα, αντισυμμαχικό πνεύμα και βαρείς χαρακτηρισμούς την εις βάρος της ΑΚΟΑ επίθεση της ΚΟΕ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να ανοίξει ο φάκελος με την υπόθεσή της ζητά η Κ. Κούνεβα(2016-12-13 00:00:00.0)
Διαφωνούν στην ερμηνεία του μηνύματος(2009-06-11 00:00:00.0)
Προσηλωμένος στην ευρωενωσιακή «ολοκλήρωση»(2009-04-09 00:00:00.0)
Εσωκομματικές αντιδράσεις για την «επανίδρυση»(2006-07-15 00:00:00.0)
Συμβιβασμένοι... και με τη βούλα(2004-05-21 00:00:00.0)
Σήμερα ίσως αποφασίσουν(2004-05-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ